1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Spora verilen önem ve destek çok az”
“Spora verilen önem ve destek çok az”

“Spora verilen önem ve destek çok az”

Sporcu Enver Mesutoğlu, yıllardır futbol ve fitnes ile uğraşıyor. Çeşitli yarışmalarda birincilik de dahil birçok derece elde eden Mesutoğlu, 2009’dan beri profesyonel olarak spor kariyerini sürdürüyor.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Sporcu Enver Mesutoğlu, on senedir futbol ve fitnesle ilgileniyor. Bir hobi olarak başlayan spor, Mesutoğlu için bir yaşam stiline ve kariyere dönüşmüş. Altyapı olarak Baf Ülkü Yurdu ve Bostancı’da futbola başlayan Mesutoğlu, Kalkanlı ve Aydınköy takımlarında da yer almış. Şu anda da futbola devam eden Mesutoğlu, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda, federasyona bağlı olarak eğitmenlik yapıyor.

2017’de Vücut Geliştirme Yarışmasına katılarak birinci geldikten sonra, Türkiye’ye giderek ülkeyi temsil etmiş. Burada da üçüncülüğe layık görülen Mesutoğlu için katıldığı yarışmalarla motivasyonu da artmış.

“Ülkemizdeki yarışmalarla yurt dışındakiler çok farklı”
 

Ülkedeki yarışmalarla yurt dışındakilerin konsept ve kurallarının farklı olduğuna değinen Mesutoğlu, bu konuda yeterli bir bilincin de olmadığını söylüyor.

“Yarışmada sahnedeyken bir an duraksadım, o zamanlar şimdiki bildiklerimi bilmiyordum. Yine de ülkemi temsil ettiğim için mutluyum” diyor.

İleriye dönük birçok hayali olduğunu belirten Mesutoğlu, yarışmalara katılmaya devam edeceğine ve amacının ülkeyi de temsil ederek yurt dışında da etkili olmak olduğunu kaydediyor. Türkiye’deki yarışmadan döndükten sonra bir süre spora ara verdiğini ancak hocası İlhan Terezoğlu sayesinde spora geri döndüğünü ifade eden Mesutoğlu, bunun için kendisine minnettar olduğunu da ekliyor.

“Gençlere hiçbir yatırım yok”

Mesutoğlu, ülkede gençlere yönelik hiçbir yatırımın olmadığını düşünüyor. Gençlere desteğin ve spor alışkanlığının artması gerektiğine işaret ediyor. Mesutoğlu sözlerine şöyle devam ediyor: “Halkımız bunu hobiden ziyade kariyer olarak da görmedi. Ülkemizde spora katkı sağlayan çok az kişi mevcut. Ancak özellikle gençlerimizi sporla buluşturmalı, onları doğru yönlendirmeliyiz. İnsanlar sporla kendi sağlıklarına dikkat ederek, birçok başarıya imza atabilir, diğer ülkeleri gezebilir ve kendi ülkesine de katkı sağlayabilir”

Bu haber toplam 2756 defa okunmuştur