1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Sosyalleşen çocuklar, yaşadığı toplumu daha iyi tanıyor”
“Sosyalleşen çocuklar, yaşadığı toplumu daha iyi tanıyor”

“Sosyalleşen çocuklar, yaşadığı toplumu daha iyi tanıyor”

Osman Alkaş, Kumsal Park’ta çocuklar ile bir araya geldi

A+A-

KKTC Telsim’in, Meraklı Sınıf Dergisi işbirliğiyle düzenlediği Kumsal Park etkinlikleri, yeni eğitim ve öğretim dönemi ile yeniden başladı. Bu ayki etkinlikte, Kuzey Kıbrıs’ın ve Türkiye’nin tanınmış tiyatro sanatçılarından Osman Alkaş, Atatürk Meslek Lisesi Uygulamalı Anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Alkaş, 4-5 yaş grubu çocuklara tiyatroyu anlattı. Tiyatro’nun ne demek olduğunu, tiyatro oyuncularının neler yaptığını ve tiyatro sahnelerini anlatan Alkaş, çocuklar ile birlikte mini drama çalışması da yaptı.

os-002.jpg

Alkaş: “Sosyalleşen çocuklar, yaşadığı toplumu daha iyi tanıyor”

KKTC Telsim’in, Meraklı Sınıf Dergisi ile okullar ile böylesine anlamlı etkinlikler düzenlemiş olmasının çok takdir ettiğini belirten Osman Alkaş, Kumsal Park’ın, Kıbrıs için önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kumsal Park etkinliklerinde, çocuklara, mekanın eski tren yolu olduğunu anlatılması ve yeni kuşaklara tanıtılmasının önemli olduğunu söyleyen Alkaş, çocukların sadece okullarda akademik eğitim değil, sosyalleşmelerini sağlayan böylesi etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. “Eskiden okullarda geziler düzenlenirdi. Örneğin, kır gezileri olurdu. Müsamereler olurdu. Şiir, tiyatro, fotoğrafçılık, gazetecilik gibi öğrenci kolları olurdu. Bunlar, çocukların sosyal gelişimleri için çok önemli.          Çocukların, gezerek, görerek ve arkadaşları ile iletişim halinde eğitim almalarının daha verimli olduğunu düşünüyorum” diyen Alkaş, bu sayede çocukların yaşadığı toplumu daha tanıdığını belirtti. Kumsal Park’ta çocuklar ile bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Alkaş, KKTC Telsim, Meraklı Sınıf Dergisi, Deniz Plaza ve Atatürk Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu öğretmenlerine teşekkürlerini iletti.

Atatürk Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu Sorumlu Öğretmen Emine Alışkan yaptığı açıklamada, KKTC Telsim ve  Meraklı Sınıf Dergisi’nin düzenlediği Kumsal Park etkinliklerine ilk kez katıldıklarını, Osman Alkaş gibi önemli bir tiyatro sanatçısı ile bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. Etkinlik sayesinde velilerin de farkındalığının arttığını söyleyen Alışkan, çocukları ile Kumsal Park’ı ziyaret etmeye başladıklarını belirtti. Kumsal Park’ın, kapalı oyun alanları yerine önemli bir alternatif mekan olduğunu vurgulayan Alışkan, KKTC Telsim ve Meraklı Sınıf Dergisi’ne teşekkürlerini iletti.

Atatürk Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu öğrencilerine, Deniz Plaza’dan kırtasiye hediyeleri ve Meraklı Sınıf Dergisi verildi. Meraklı Sınıf Dergisi sahibi Bakiye Lord ise, Kumsal Park’ın tarihi ve eski tren yolu olduğunu çocuklara anlattı. Çocuklar ise, Kumsal Park’ta, oyun alanlarda oynayarak, günün tadını çıkardı.

 

 

 

        

 

 

Bu haber toplam 2639 defa okunmuştur
Etiketler : ,