1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şimdi kümede kim kalacak
Şimdi kümede kim kalacak

Şimdi kümede kim kalacak

Süper Lig’in tamamlanmasına iki hafta kala oynanacak olan 25. haftada takımların çoğu Play – out’un dışına çıkmak ve kümede kalmak için mücadele verecek.

A+A-

Hüseyin KIRAL
Futbol Federasyonu tarafından organize edilen Telsim Süper Ligi’nde, sezonun tamamlanmasına bir hafta kala Çetinkaya, Yenicami karşısında elde ettiği farklı galibiyetle 2012 – 2013 sezonunun şampiyonu olurken, 14. kez de şampiyon olmanın gururunu yaşadı.
Süper Lig’de bugün yer alan maçlarda Türk Ocağı, Girne derbisinde Doğan türk Birliği karşısında mağlup olması durumunda bir alt lige düşmesi kesin gözüyle bakılacakken, Serdarlı ve mağusa Türk Gücü’nün de elde edeceği skorlar ligin son haftasının daha hareketli geçmesini yaratacak.

Telsim Süper Lig’de bugün

Türk Ocağı – Doğan T.B. (Kerem Eran)
Telsim Süper Ligi’nin 25. hafta maçlarında bugün kümede kalma mücadelesi veren takımların arasında geçecek olan maçlarda, Girne derbisinde Türk Ocağı ile Doğan Türk Birliği mücadele edecek. Ligde çok zor günler geçiren Türk Ocağı, Doğan karşısında alacağı mağlubiyetle önümüzde ki sezon bir alt lige düşmesine kesin gözle bakılacak.
Ancak geçmişi Limasol’a dayanan bu önemli maçta takımların ligdeki durumu ne isterse olsun, favorisi yok.

Lapta – Göçmenköy (Hakan Muhtaroğlu)
Ligden haftalar önce düşmesi kesinleşen Göçmenköy’ün tek hedefi ligin tamamlanmasına iki hafta kala bir galibiyet elde etmek. Bunu nasıl ve ne şekilde başarır bilinmez, ancak Lapta deplasmanında ev sahibi takımın mutlak favori gibi görünse de kaybedecek bir şeyi olmayan Göçmenköy’ün de galip gelmesi sürpriz sayılmamalı.
Lapta takımı ise Göçmenköy karşısında elde edeceği galibiyetle alacağı üç puan kendini play out’un dışında bırakacak.

Bostancı Bağcıl – Hamitköy (Serkan Durmaz)
Süper Lig’in son iki haftasında oynayacağı maçları kazanıp kendini play out’un dışına itmek isteyen Hamitköy, Bostancı Bağcıl’ın ligde ki rahat durumundan da faydalanıp Bostancı deplasmanından üç puanla dönmek için gayret gösterecek.
Bostancı Bağcıl’ın ise ne zaman, nerede ne yapacağını kestirmek kolay değil. En iyisi bekleyip göreceğiz.

Cihangir – Serdarlı (Savaş Tilki)
Haftanın en önemli maçlarından birinde karşı karşıya gelecek olan Cihangir ile Serdarlı maçlarının sonucu o takımın ligin sonunda neler yaşayacağını gösterecek. Cihangir’in kazanması son hafta Hamitköy karşısında play out’ın dışında mı kalacak yoksa play out’a üç puanla mı girecek onu görecek. Serdarlı takımı ise Türk Ocağının elde edeceği skorlara göre ligde ki durumu netlik kazanacak.

Genç Gücü – Kaymaklı Kaymaklı (Mehmet Sezener)
Süper Lig’in 25. Haftasında bir başka derbi olan Lefkoşa derbisinde Gençlik Gücü ile Küçük Kaymaklı Lefkoşa Atatürk Stadında mücadele edecek.
Küçük Kaymaklı ligde üçüncülük için mücadele ederken, Gençlik Gücü’de play out oynayacaksa bile en çok puanla play out’da mücadele etmek.

Lefke – Mağusa Türk Gücü (Ecvet Kanatlı)
Süper Lig’in önemli maçlarından birinde Lefke ile Mağusa Türk Gücü takımları karşı karşıya geliyor. Lefke ligin rahat takımlarından ve karşılaşmaya tamamen prestij için çıkacak. Ancak Mağusa Türk Gücü, Türk Ocağı’nın ve Serdarlı takımlarının alacağı sonuçlara göre durumunu belirleyecek. Bu nedenle kendi kaderini kendisi belirlemesi adına mutlak sadece Lefke karşısında değil son hafta oynayacağı Lapta maçından da üç puan almak zorunda.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur