1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sertoğlu: Zor günler için varız
Sertoğlu: Zor günler için varız

Sertoğlu: Zor günler için varız

UBP LTB Başkan ve Belediye Meclisi adayları dün partinin Metehan ve Köşklüçiftlik örgütlerinde tanıtıldı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Hasan Sertoğlu, zor günler için var olduklarını belirterek, ekibiyle birlikte yapacakları çalışmalar sonucunda LTB’nin kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşacağını kaydetti.

UBP LTB Başkan ve Belediye Meclisi adayları dün partinin Metehan ve Köşklüçiftlik örgütlerinde tanıtıldı.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, UB P Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu tarafından adayların partililere tanıtıldığı Metehen Örgütü’ndeki toplantıya, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Milletvekilleri Zorlu Töre ve Tahsin Etuğruloğlu da katıldı.

LTB’yi borçlarından arındırarak, mali disiplin getirip belediyeyi ayağa kaldıracaklarını söyleyen Sertoğlu “ Yedi gün yirmi dört saat hizmet veren bir belediye yaratacaklarını” belirtti.

Sertoğlu, yarışa geç başlamalarına rağmen yapılan anketlerde birinci olduklarını iddia etti.

Lefkoşa için Lefkoşalıya büyük sorumluluk düştüğünü, kendilerinin de ellerini taşın altına koyduklarını söyleyen Sertoğlu, “Lefkoşa’ya olan vefa borcumuzu, ancak Lefkoşa’ya hizmet ederek ödeyebileceğimizin bilinci içerisindeyiz. Belediye’yi sorunlu olarak devralmaya talibiz. Buradan hepinize söz veriyorum. 1 yıl içinde Lefkoşa zor günlerini unutacak. Lefkoşalı hak ettiği hizmeti alacak” dedi.

LTB’yi şeffaf bir yönetim anlayışına kavuşturacaklarını kaydeden Sertoğlu, Lefkoşa’nın sorunlarını billboardları süsleyen sloganların değil iradenin çözeceğini söyledi.

LTB’nin Sosyal Sigorta ve ihtiyat Sandığı borcunun 41 milyon TL olduğunu ifade eden Sertoğlu, “Bu para, LTB çalışanının alın teridir, çalışanlarımızın sosyal güvencesidir. Çalışanlarımızı 8 Nisan günü bu dertten kurtaracağız” dedi.

UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Faiz Sucuoğlu da, Hasan Sertoğlu’nun çok ciddi bir yükselme grafiğinde olduğunu belirterek, Lefkoşa’yı ancak Sertoğlu’nun tekrar ayağa kaldırabileceğini söyledi.(tak)

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur