1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sertoğlu” Kurulu
“Sertoğlu” Kurulu

“Sertoğlu” Kurulu

Bakanlar Kurulu dün UBP adayı Sertoğlu ile toplandı

A+A-



Burs Tüzüğü’nde değişiklik yapıldı. Ailenin gelir tespiti yapılırken çocuk sayısına göre brüt asgari ücretin 3.2, 4.2 ve 5.2 katı esas alınacak

KKTC’ye 99 ile başlayan kod sistemi getiriliyor

Çavuşoğlu: “UBP LTB Başkan adayı Sertoğlu bakanlar kurulu toplantısına katılmadı, toplantı öncesinde Başbakan Küçük ile görüştü”

Bakanlar Kurulu toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıya UBP Lefkoşa Belediyesi Başkan Adayı Hasan Sertoğlu da katıldı.  Yaklaşık 4 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bakanlar Kurulu Sözcüsü İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, alınan kararları açıkladı.
Toplantıda bakanlıklardan gelen önergeleri ele alarak onayladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, üniversite öğrencilerini ilgilendiren Burs Tüzüğü’nde, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önerisi ile bazı değişiklikler yapıldığını kaydetti.
“Bu değişiklikler olumlu” diyen Çavuşoğlu, “Bugün üniversiteye giden öğrencilerimiz burs alırken 4 bin 300 TL’lik rakam gelir seviyesi olarak bilinmekte ve bu her yıl düzenlenmektedir. Tüzükte yapılan değişiklikle bunun her yıl yeniden belirlenmesi yerine asgari ücrete bağlandı” dedi.Tüzükteki değişikliğe göre, tek çocuklu aile için brüt asgari ücretin 3.2 katı veya aşağısı, iki çocuklu aile için 4.2 katı veya aşağısı, iki çocuktan fazla çocuk için de 5.2 katı ve aşağısı burs için aile gelirinde sınır olacak.Düzenlemenin aile gelirlerini kapsadığına işaret eden Çavuşoğlu, burs konusunda öğrenci kriterlerini daha da çeşitlendirmenin hedefleri olduğunu, ancak bunun daha fazla bütçe gerektirdiğini söyledi.
Tüzükte yapılan diğer bir değişikliğin de, “Meslek Lisesi ve Ticaret Lisesi Mezunlarına Destek Bursu Uygulamasında Özel Kuralları”nda yapıldığını kaydeden Nazım Çavuşoğlu, bu kapsama Güzel Sanatlar Lisesi mezunlarının da dahil edildiğini ifade etti.

Posta kodları

Bakanlar Kurulu’nun ülkedeki bir başka eksikliği de gidermek için posta kodu uygulamasını da onayladığını belirten Çavuşoğlu, KKTC’ye 99 ile başlayan kod sistemi getirildiğini kaydetti.
Bu kodlardan örnekler de veren Çavuşoğlu, bunları şöyle sıraladı; Lefkoşa 99010, Değirmenlik 99050, Hamitköy 99040.
Çavuşoğlu, “Bütün yerleşim yerlerine verilecek kodlar ile postacılığın eksik yönü tamamlanacak” dedi.

“Sertoğlu toplantıya katılmadı”

Bakanlar Kurulu Sözcüsü İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bir soru üzerine UBP LTB Başkan adayı Hasan Sertoğlu’nun Başbakanlık binasına Bakanlar Kurulu başlamadan önce UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük ile görüşmek için geldiğini belirtti.
Çavuşoğlu, Sertoğlu’nun Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadığını iddia etti. TAK

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur