1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Serhat İncirli, Saray'dan çıkarıldı
Serhat İncirli, Saray'dan çıkarıldı

Serhat İncirli, Saray'dan çıkarıldı

YENİDÜZEN yazarı, Kanal Sim program yapımcısı Gazeteci Serhat İncirli, polis tarafından ‘içeriye girişin yasaktır’ denilerek Cumhurbaşkanlığı'ndan dışarı çıkartıldı.

A+A-

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs ziyaretini takip etmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na giden, 40 dakika orada kalan YENİDÜZEN yazarı, Kanal Sim program yapımcısı Gazeteci Serhat İncirli, polis tarafından ‘içeriye girişin yasaktır’ denilerek Cumhurbaşkanlığı'ndan dışarı çıkartıldı.

İncirli, yaşananların ardından YENİDÜZEN’e konuştu: “Kartımı gösterdim, girdim, 40 dk orada kaldım, yanıma bir polis geldi ve içeriye girişin yasaktır diyerek çıkmamın gerektiğini söyledi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı kendi akreditasyonunu tanımadı

Hatırlanacağı üzere; Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın gelişini takip etmek isteyen sarı basın kartı sahibi gazetecilere akreditasyon şartı koydu. 

YENİDÜZEN yazarı, Kanal Sim Programcısı, Gazeteci Serhat İncirli, Erdoğan ziyaretini takip etmek için Cumhurbaşkanlığı'na 9 Haziran Cuma günü akredite oldu. 

Buna rağmen, İncirli, bugün Saray'dan 'içeriye girişi yasak' olduğu gerekçesiyle dışarı çıkartıldı. Cumhurbaşkanlığı kendi yaptığı akrediteyi tanımadı. 


KTGB: “Demokrasi ve çok seslilik, ülkemizde asla vazgeçemeyeceğimiz unsurdur”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Gazeteci Serhat İncirli’nin Cumhurbaşkanlığı’na alınmaması ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Demokrasi ve çok seslilik, ülkemizde asla vazgeçemeyeceğimiz unsurdur.

Cumhurbaşkanlığı’nca duyuru yapılarak, ziyarete akredite olmak isteyen gazetecilere çağrı yapıldı.

Serhat İncirli de bu çağrı üzerine akreditasyon prosedürünü tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı’ndaki işlemlerini gerçekleştirdi.

Sarı basın kartı sahibi İncirli, aynı zamanda sürekli basın kartına da sahiptir.

Fikirleri bilinmekte, Cumhurbaşkanlığına muhalif duruşu ise gizli değildir.

Tüm bunlar bilinmesine rağmen, haber takibi bir gazeteci için en kutsal alandır.

Ziyareti izlemesine akreditasyon aracılığı ile izin verilen Serhat İncirli, hiçbir etiğe uygun olmayacak bir şekilde Cumhurbaşkanlığı avlusundan dışarıya atılmıştır.

Polislerin “dışarıya çıkın” ikazı üzerine hiçbir itirazda bulunmayan arkadaşımız İncirli, haber yerini terk etti.

Bu son derece kaba, nobran ve etik dışı adımı şiddetle kınıyoruz.

Sürekli basın kartı sahibi bir gazeteci, maaşlı Cumhurbaşkanlığı bürokratlarının oyuncağı değildir.

İncirli’nin ziyareti izleme izni, bizzat Cumhurbaşkanlığı basın ekibi tarafından verilmiştir. Bunun ötesinde bu tavır, kabadır, etik dışıdır, kişi hak ve özgürlüklerinin ihlâlidir.

Sarı basın kartı sahibi olmayan, KKTC vatandaşı olmayan, hatta kamuda memur olup gazetecilik mesleğinin arkasına sığınanların izlemesine izin verilirken, İncirli’nin önce izin verilip, sonra kapı dışarı edilmesi hepimizi derinden üzmüştür.

Her türlü etik değeri ayaklar altına alan ve adeta tek adam zihniyeti ile hareket eden sayın Ersin Tatar ve ekibini bu aciz, kaba ve etik dışı davranışından dolayı şiddetle kınıyoruz.”

Bu haber toplam 4533 defa okunmuştur
Etiketler :