1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Seçim ‘resmen’ başladı
Seçim ‘resmen’ başladı

Seçim ‘resmen’ başladı

25 Haziran’da yapılacak ara seçim için resmi adaylık başvuruları bugün yapıldı, yarış resmen başladı.

A+A-

25 Haziran’da yapılacak ara seçim için resmi adaylık başvuruları bugün yapıldı, yarış resmen başladı.

CTP'nin milletvekili adayı Sami Özuslu, TDP’nin adayı Tacan Reynar, UBP’nin adayı Ali Başman, YDP’nin adayı Figen Yaman Lesinger, DP’nin adayı Serhan Aktunç ile Bağımsız aday Abdullah Korkmazhan adaylık için müracaat etti.

Takvime göre, 1 Haziran Perşembe günü adaylar Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları tarafından geçici ilan edilecek; 3 Haziran Cumartesi günü Sandık Seçmen Listeleri askıya alınacak ve listeler dört gün askıda kalacak;  4 Haziran Pazar günü ise adaylar kesinleşerek Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulları tarafından ilan edilecek.

Aynı gün İlçe Seçim Kurullarında duvar ilanları için ad çekme ve Siyasal Partilerin ve Bağımsız adayların tüm seçim sürecinde kullanacakları sıranın belirlenmesi için yapılacak ad çekmenin Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulması işlemleri yapılacak.5 Haziran Pazartesi günü ise Yüksek Seçim Kurulu huzurunda ad çekilecek ve seçim propagandası başlayacak.

Siyasal Partilerin BRT’de propaganda yapmak için Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe vermelerinin son günü de 6 Haziran Salı, seçimler ile ilgili kamuoyu yoklama ve araştırmalarının yayımlanmasının son günü 10 Haziran Cumartesi; Sandık Seçmen Listelerinin tamamlanmasının son günü 13 Haziran Salı ve Seçmen Kartlarının dağıtılmasının son günü ise 22 Haziran Perşembe olarak duyuruldu. Ardından, seçim propagandası 24 Haziran Cumartesi günü son bulacak ve 25 Haziran Pazar günü seçmen sandık başına gidecek.

 

CTP’nin adayı Özuslu

CTP'nin milletvekili adayı Sami Özuslu, 25 Haziran’da yapılacak ara seçim için resmî adaylık başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na yaptı.

Sami Özuslu’ya, adaylık başvurusu sırasında CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile milletvekilleri ve partililer eşlik etti.

Başvuru sonrası basına açıklama yapan Özuslu, “Temiz bir seçim kampanyası” diledi, karalama değil, herkesin kendini anlatacağı, vizyonunu ortaya koyacağı bir kampanya süreci temenni etti.

Ülkenin yakın zamanda büyük bir acı yaşadığını, “meleklerini” kaybettiğini ifade eden Özuslu, “İsias dosyasının takipçisi olacağız, bu büyük acı yüreğimizden çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

Bu seçimin ülke demokrasisi için önemine işaret eden Özuslu, seçimin, toplumu ileriye taşıyacak adımlar atılması ve ülkedeki kötü gidişata “hayır” denmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Özuslu, “Her zaman halkın içindeyim, CTP’nin duruşu vizyonuna destek istiyoruz. İddialıyız” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da, seçimin adaylara ve halka hayırlı olmasını temenni etti.

Seçimin, ülkedeki değişimi başlatması açısından önemli olduğunu ifade eden Erhürman, vizyona ihtiyaç olduğunu, ekonomide sıkıntılar olduğunu, dünyaya kendini anlatmaları gerektiğini, saray önüne çekildiklerini, halkı geriye doğru götüren değil ileriye taşıyan bir vizyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

Erhürman, bu seçimin o yüzden önemli olduğunu ifade ederek, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, gençlerin ülkesinde sosyal adalet içinde yaşama hakkı için mücadele verdiklerini kaydetti.

“Birlikte kardeşçe bu ülkede yaşıyoruz, bu bilinçle seçim olsun” diyen Erhürman, seçim sürecinin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

 

TDP’den Reynar

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) 25 Haziran milletvekilliği ara seçimlerinde aday olarak açıkladığı Tacan Reynar, bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Reynar’a TDP Genel Başkanı Mine Atlı ve partililer eşlik etti.

Basına açıklama yapan Reynar, amaçlarının Meclis’te farklı bir muhalefet anlayışı oluşturmak olduğunu söyleyerek, bir milletvekilinin neler başarabileceğini göstermek adına aday olduğunu kaydetti.

TDP Genel Başkanı Mine Atlı da, "1976’dan beri aynı temiz siyaseti, kararlılıkla sürdürdüklerini" belirterek, Tacan Reynar’ın donanımı, cesareti, zekası ve cesareti ile topluma hizmet edecek bir kişi olduğu inancını ifade etti.

 

UBP adayı Ali Başman

Ulusal Birlik Partisi'nin  (UBP) milletvekili adayı olarak açıkladığı Ali Başman, 25 Haziran’da yapılacak ara seçim için resmî adaylık başvurusunu YSK’ya yaptı.

Başman’a, UBP Genel Başkanı Ünal Üstel ile milletvekilleri ve partililer eşlik etti.

Ali Başman adaylık başvurusu sonrası yaptığı açıklamada, adaylara başarılar diledi, bu yola girerken, devlete, vatana, millete daha fazla hizmet vermek amacıyla girdiğini söyledi ve hayırlı olmasını temenni etti.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel de, ülkede yeni bir demokrasi şöleni için burada olduklarını ifade ederek, seçimin ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Halkın, UBP’ye son seçimlerde iktidar görevi verdiğini, yerel seçimlerde de birinci çıktıklarını söyleyen Üstel, bu seçimi de kazanacaklarını ifade etti.

Anayasa gereği bir koltuk için seçim yapılacağını ifade eden Üstel, seçime yönelik yapılan çalışmaları anlattı, UBP’nin farklı bir şekilde galip gelmesi için çalışmaları başlattıklarını kaydetti.

“Ülke istikrara susadı” diyen Üstel, bu seçimde de istikrara katkı koyulacağına inanç belirtti.

Hükümet olarak ülkenin ihtiyacı olan yasaları bir bir geçirdiklerini belirten Üstel, Belediyeler Yasası ile Öğretmenler Yasası örneğini verdi, “Hükümet programına ne yazdıysak yapacağız, iş yapacağız, ülkenin gücüne güç katmaya devam edeceğiz” dedi.

Üstel, seçimi kazanacaklarını, endişelerinin olmadığını söyledi.

 

YDP’den Lesinger

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) adayı Figen Yaman Lesinger bugün adaylık başvurusunu yaptı.

Lesinger’a adaylık başvursunda Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ve partililer eşlik etti.

Başvurusunun ardından basına açıklamada bulunan Lesinger, YDP adayı olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, yüreği vatan için atan herkes için çalışacağını belirtti.

Tek kadın aday olmanın avantajına sahip olduğunu dile getiren Lesinger, anne, sporcu ve akademisyen olduğunu söyledi.

Bakan Arıklı da seçimlerde iddialı olduklarını söyleyerek, tek kadın aday olan adaylarının genç ve dinamik bir kişi olduğunu belirtti.

Milletvekili adaylarının milletvekili olacak kapasite ve değerde olduğunu dile getiren Arıklı, temiz bir seçim süreci olması temennisinde bulundu.

 

DP’den Aktunç

Demokrat Parti’nin (DP) 25 Haziran milletvekilliği ara seçimlerinde aday olarak açıkladığı Serhan Aktunç bugün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) resmi adaylık başvurusunu yaptı.

Adaylık başvurusu sırasında Aktunç’a DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, eşi ve partililer eşlik etti.

Başvuru sonrasında basına açıklama yapan Aktunç, demokrasinin önde olacağı, adayların birbirine saygılı olacağı bir seçim temennisinde bulundu.

Aktunç, toplumu kapsayan, halkı kucaklayan biri olarak, Meclis’te halkı temsil edeceğini ifade etti.

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 25 Haziran’da yapılacak seçimin Anayasa gereği yapılacak bir seçim olduğunu dile getirerek, DP’nin ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde seçim sürecini boy gösterme olarak değil, sosyal medya ve basın üzerinden yürüteceğini kaydetti.

 

Korkmazhan bağımsız aday…

Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, bugün saat 13.30'da Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu'na adaylık başvurusunu yaptı.

 Seçim ofisinden verilen bilgiye göre, başvurusu ardından açıklama yapan Abdullah Korkmazhan, adaylığını bugün resmen bildirdiğini belirterek, “Adayız çünkü inat ediyoruz. Bu memlekette insanca bir yaşamı mümkün kılacağız. Bu memlekette demokrasiyi, barışı, insan haklarını, federal çözümü mümkün kılmak noktasında inat ediyoruz” dedi.

 Bugüne kadar mücadele verdikleri gibi meclis kürsüsünde de, meclis içerisinde de, meclis dışarısında da, hayatın her alanında mücadeleyi büyütmeye devam edeceklerini ifade eden Korkmazhan, şöyle devam etti. 

“Çünkü bu memleket bizimdir. Yabancı olmadığımız, kendimizi ait hissettiğimiz, tüm özgürlüklerimizi doyasıya yaşayacağımız bir memleket istiyoruz.” 

Korkmazhan, Kıbrıslı Türk demokrasi ve irade güçlerinin desteği ile bu mücadeleyi hep birlikte ileriye taşıyacaklarını vurguladı.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
Etiketler : ,