1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Sanayi Holding' gösterimi YARIN
Sanayi Holding gösterimi YARIN

'Sanayi Holding' gösterimi YARIN

Baraka Film Atölyesi’nin kolektif çalışmasıyla belgesel sinemaya uyarlanan Sanayi Holding belgeseli, 3 Mayıs Cumartesi akşamı, Omorfolularla buluşuyor.

A+A-

Baraka Film Atölyesi’nin kolektif çalışmasıyla belgesel sinemaya uyarlanan Sanayi Holding belgeseli, 3 Mayıs Cumartesi akşamı, Omorfolularla buluşuyor. Belgesel, Baraka Kültür Merkezi’nin 2003 yılından beri kesintisiz sürdürdüğü İzle-Tartış etkinliği çerçevesinde 3 Mayıs Cumartesi Omorfo’da saat 20:00’da AKM’de gösterilecek. Kıbrıslı Türklerin gerek üretim gerekse sendikal mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan Sanayi Holding’in öyküsü, ilk kez dört aylık arşiv çalışması, iki aylık çekim ve iki aylık kurgu süreci ile sinemaya aktarıldı. Belgesel filmde, Sanayi Holding’de farklı fabrikalarda çalışmış 13 emekçinin bireysel tanıklıkları yer alıyor. Arşiv çalışmasında, Halkın Sesi, YeniDüzen, Deviş’in Sesi, Söz ve Bağımsızlık Yolu gibi gazete arşivlerinden yararlanılırken, Haspolat, Omorfo, Mağusa ve Lefkoşa’da faaliyet gösteren fabrikaların çekimleri de yapıldı. Belgeselde kullanılan “Yolda” isimli özgün müzik ise Baraka Müzik Topluluğu Sol Anahtarı’na ait.


Sanayi Holding Belgeseli ve “Kıbrıs’ın Öbürleri” Uluslararası İşçi Filmleri Festivalinde

Öte yandan, Türkiye’de bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde Baraka Film Atölyesi’nin son iki üretimi olan Kıbrıs’ın “Öbürleri” ve “Sanayi Holding Belgeseli” “Uluslararası Filmler” kategorisinde festival programında yer alıyor. Festival boyunca, her iki belgesel de Türkiye’nin farklı illerinde çeşitli zamanlarda gösterilecek.

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
Etiketler :