1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluğa ilk adım: 78-70
Şampiyonluğa ilk adım: 78-70

Şampiyonluğa ilk adım: 78-70

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play off finali ilk maçında YDÜ, Fenerbahçe’yi 78-70 yenerek seride 1-0 öne geçti

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play off play finali ilk maçında sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 78-70 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maçta, Yakın Doğu Üniversitesi ribauntlarda 43-36  üstünlük elde ederken, maçın en skorer ismi 20 sayı ile Yelena Leuchenka oldu. Karşılaşma başlamadan önce salona gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atması ve protokol tribününde yaşanan olaylar büyük tepki gördü.

İki ekip arasında serinin ikinci maçı, 9 Mayıs Salı günü yine Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak.

 

Aziz Yıldırım, Eyigüngör’e tokat attı, olaylar başladı

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Playoff final serisi ilk karşılaşması öncesinde protokol tribününde yaşananlar karşılaşmaya damga vurdu. Olaylar Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör’e tokat atması ile başladı.

NTVSpor’un verdiği bilgilere göre maçın hemen başında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberindeki yöneticiler Salih Ozan Balaban ve Ali Cenk Başak'la salona geldi. Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticisi, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'ün, misafir takım yöneticilerini karşılaması esnasında protokol tribününde karışıklık yaşandı. Aziz Yıldırım'ın Işık Eyigüngör'e tokat atmasının ardından iki kulüp yöneticilerinin birbirlerine tekme ve yumruk savurdukları gözlendi. Bu sırada, maç öncesi ısınmakta olan oyuncular kısa bir süreliğine soyunma odalarına gitti.

Yaşanan olaylar, protokol tribününden sahaya yansıdı. Fenerbahçe yöneticisi Ali Cenk Başak, sahaya inerek Yakın Doğu Üniversitesi yöneticilerinin bulunduğu bölüme geçmek istedi. Güvenlik görevlilerince zor sakinleştirilen Başak, saha dışına çıkarıldı. İki kulüp yetkililerinin arasına güvenlik görevlilerinin girmesiyle olaylar yatıştırıldı.

 

Eyigüngör: “Hoşgeldiniz dedik, Aziz bey yumruk attı”

YDÜ Başkanı Işık Eyigüngör yaşanan olaylar ile ilgili NTVSpor’a açıklamalarda bulundu. “Misafir takımın başkanını karşıladık, hoşgeldiniz dedik, Aziz bey yumruk attı” diyen Eyigüngör, “Şikayetçi olacağım Aziz beyden. Fenerbahçe gibi bir kulübün başkanının yaptığı acaip birşey. Fenerbahçe taraftarlarına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. Olayın sebebini bilmediğini belirten Eyigüngör, yaşananları kendisine sorumlası gerektiğini belirterek Fenerbahçe’nin her final serisinde aynı şeyleri yaptığını ileri sürdü. Eyigüngör darp raporu alarak şikayetçi olacağını sözlerine ekledi.

 

Yıldırım: “Şike diyorsan al sana şike”

Karşılaşma sonrasında açıklama yapan Aziz Yıldırım, Işık Eyigüngör’ün eski Fenerbahçe yönetici olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl F.Bahçe kadrosunda olan oyunculara yüksek rakamlar ödeyerek YDÜ’nün transfer ettiğini, mevcut sezon devam ederken oyuncularına yine teklifler yapıldığını belirtti. Yıldırım, “Bunlar Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış insanlar. Bunları yapabilirsiniz ama bunları; Fenerbahçe'de yöneticilik yaptıysanız gelirsiniz, Fenerbahçe yönetimine sorarsınız. Şike diyorsan al sana şike.” dedi.

Taraftarlarına verilmesi gereken bilet sayısının verilmediğini söyleyen Yıldırım, “Biz veremeyiz, Aziz Yıldırım da gelemez, Mahmut Uslu da gelemez diyor. Bunlar kendilerini dev aynasında görüyor. Biz Türkiye'de en kavgalı yere gittik o kulüpler bizi misafir ettiler. Bizim tribünde 3-5 kişilik yerimiz vardı, bize 15-20 kişilik yer açtılar. Bunlar Fenerbahçe düşmanlığı yapıyorlar”  dedi.

 

“Girne, Yakın Doğu’nun takımı. Bu şike olur”

“Girne, Yakın Doğu'nun takımı, e bu da onların takımıysa sporcuları değilse takımıysa, iki takım aynı ligde oynamaz. Bu şike olur. Ondan sonra hava yapıyorlar. Hakemlerle oynuyorlar. Bugün gelme sebeplerimden biri buydu. Hakemlerle oynuyorlar. Beşiktaş'ın Asya Kartalları'na vermişleri parayı, getirtmişler burada tribünde bağırtıyorlar. Fenerbahçe Beşiktaş kavgası mı körüklüyorlar? Ne işi var onların burada? Yakın Doğu ile ne ilgileri var? Böyle saçma bir şeyler görmedim ben ya... Ondan sonra, "Tokatladı" diyorlar. Yahu yaparım, daha çok da yaparım!" şeklinde konuştu.

Yaşanan olaylar fotoğraflara böyle yansıdı:

serit-1.jpg

serit-2.jpg

serit-3.jpg

serit-4.jpg

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
Etiketler : , ,