1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Rizwan Ashraf 8 ay, Zahid Mehmood Butt’u ise 3 yıl hapis!
Rizwan Ashraf 8 ay, Zahid Mehmood Butt’u ise 3 yıl hapis!

Rizwan Ashraf 8 ay, Zahid Mehmood Butt’u ise 3 yıl hapis!

Sahte Pakistan pasaportuyla ülkeye giriş yaparken yakalanan Rizwan Ashraf ile sahte pasaportla girişi organize eden Zahid Mehmood Butt hakkındaki dava bugün karara bağlandı.

A+A-

Sahte Pakistan pasaportuyla ülkeye giriş yaparken yakalanan Rizwan Ashraf ile sahte pasaportla girişi organize eden Zahid Mehmood Butt hakkındaki dava bugün karara bağlandı. Buna göre, Rizwan Ashraf 8 ay, insan kaçakçılığı suçu işleyen Zahid Mehmood Butt’u ise 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin verdiği kararı Yargıç Soytaç okudu.

Soytaç, 19 Mayıs 2023 tarihinde saat 13.30 raddelerinde Kıbrıs’ın kuzeyine gelen Rizwan Ashraf’ın Pakistan’da sahtelemiş olduğu Zeeshan Khan adına hazırlanan Pakistan Pasaportunu muhaceret memuruna verip, sahte resmi evrakı tedavüle sürüp, “Sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs ettiğini ve suçüstü” tutuklandığını aktardı.

Yargıç Soytaç, Ercan Havalimanı’nda Rizwan Ashraf’ı beklediği tespit edilen Zahid Mehmood Butt’un da tutuklandığını belirtti.

Sanık Ashraf’ın pasaportu Pakistan’da sahtelediğini ve ülkesinden Avrupa'ya gitmek için buraya geldiği beyanında bulunduğunu kaydeden Soytaç, Butt’un ise Pakistan’dayken, kendisine telefon edildiğini, Ashraf’ı karşılamasını ve Lefkoşa’da bir eve götürmesi gerektiğini söylediklerini ve bu nedenle almak için havalimanına geldiğini söylediğini aktardı.

Yargıç Soytaç, huzurlarındaki davayla ilgili tüm olguları değerlendirdiklerini, Rizwan Ashraf 8 ay, insan kaçakçılığı suçu işleyen Zahid Mehmood Butt’u ise 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1466 defa okunmuştur