1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Reynar: “Siyasilerin eleştirelere karşı daha hoşgörülü olması gerek”
Reynar: “Siyasilerin eleştirelere karşı daha hoşgörülü olması gerek”

Reynar: “Siyasilerin eleştirelere karşı daha hoşgörülü olması gerek”

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak dün karikatür davasıyla ilgili mahkemeye çıktı

A+A-

Afrika Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak dün karikatür davasıyla ilgili mahkemeye çıktı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesinde Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ergin Atıcı, sanıklar Levent ve Tabak adına ise avukat Tacan Reynar ve Mine Atlı hazır bulundu.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzurunda dün gerçekleşen duruşmada Savcı Ergin Atıcı, tanık olarak Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Rektörü Ahmet Ümit Hassan’ı dinletti. Hassan, bu resimdeki satın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en önemli vasfı bir ülkeyi temsil etmesidir. Üzerine çiş yapılması hakaret içerir. Bu ağır bir harekettir” dedi. Rektör Hassan, resmin alışılmış bir üslubun dışında olduğunu ve vahim bir şekilde hakaret içerdiğini savundu. Avukat Tacan Reynar, bu kolajın  Erdoğan’ın kişilik haklarını rencide etmediğini ve Erdoğan’ın şahsen şikayetçi olmadığını savundu. Reynar, siyasilerin eleştirelere karşı daha hoşgörülü olması gerektiğine inanç belirtti.  Hassan, genel olarak bu görüşe katıldığını söyledi. Reynar, bu görselin yayınlanmasının ardından TC ile KKTC arasında diplomatik ilişkilerde gerginlik olup olmadığını sordu. Hassan, bunu bilmesine imkan olmadığını söyledi.

Savcı Ergin Atıcı, tanık olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi’nin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ’ı dinletti. Karadağ, söz konusu yayının etik olmadığını savundu. Metin Karadağ, “Bu karikatür nefret uyandıracak bir yayındır. Bu karikatürdeki siyasetçinin, muhatap olduğu çok geniş bir kitle var. Bu resmin, soğukluk ve nefret uyandıracağı açıktır. Karikatürde eleştiri falan yok” dedi.

Reynar, tanığı sorguladı. Reynar, tanığın raporundaki değerlendirmelerde hata yaptığını savundu. Karadağ, idrarla eleştiri yapılamayacağını ileri sürdü. Savcı Atıcı, UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Hikmet Seçim, Sadece Cumhurbaşkanı olarak değil, kişi olarak resimde hakaret olduğunu savundu. Seçim, hazıladığı raporu herhangi bir kaynağa bakmadan hazırladığını ve resimde eleştiri olmadığını ileri sürdü. Seçim, “basının özgür olması esastır ancak insanların  şahsiyetlerine yönelik resimler, karikatürler kapsam dışındadır. Bu resmin kişi özgürlüğüyle ilişkisini kuramıyorum” dedi. “Bu fotoğrafta şahsı aşağılama var” dedi.

Avukat Tacan Reynar, iki tanığa da kanaatlerinin hatalı olduğunu ileri sürdü. Savcı Ergin Atıcı, davada tanık hazır edebilmek için süre talep etti. Yargıç Cenkay İnan, davayı 27 Aralık tarihine erteledi.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
İlgili Haberler