1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. RES-BİR’den sivil itaatsizlik ve eylem kararı
RES-BİR’den sivil itaatsizlik ve eylem kararı

RES-BİR’den sivil itaatsizlik ve eylem kararı

Restorancılar Birliği (RES-BİR), sivil itaatsizlik de dahil bir dizi eylem planı kararı aldığını açıkladı.

A+A-

Restorancılar Birliği (RES-BİR), sivil itaatsizlik de dahil bir dizi eylem planı kararı aldığını açıkladı.

Ekonomik Örgütler Platformu, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapanmanın yaşanacağı söylentileri üzerine yazılı açıklama yaptı. Örgütler açıklamada, “Bu yükü hep beraber omuzlayacaksak, kapanalım” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nden oluşan Ekonomik Örgütler Platformu, yaptığı yazılı açıklamada, “Pandemi ile mücadeleyi zamanında alınmayan, ya da alınan ama denetimi yapılmadığı için uygulanmayan kararlar nedeniyle kapanacaksak, kapanalım” dedi.

Yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:

“Pandemi nedeniyle aç-kapat / biraz aç-biraz kapat gibi her gün farklı farklı kararlar alan yöneticiler, hatta dün akşam karar bile alamayan yöneticiler bizleri tükenme noktasına getirmişlerdir.

 Bu sabah erken saatlerde toplanan Yönetim Kurulumuz, diğer paydaşlarla da durum değerlendirmesi yapıp, sivil itaatsizlik de dahil bir dizi eylem planı kararı almıştır.

Tek derdi sağlıklı ve kimseye avuç açmadan, gemilerini yüzdürmek olan üyelerimizin sabrı kalmadığı gibi, ekonomik gücü de tükenmiş durumdadır.

Ülkesinde 3. sınıf vatandaş gibi görülen üyelerimizin derdi, seçim değil geçimdir.

​Bu yönetim anlayışınızla, seçimlerde de kendi kendinizi seçersiniz.”

Bu haber toplam 3644 defa okunmuştur