1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polisten Lefkoşa, Haspolat ve Alayköy’de ‘kaçak’ operasyonu
Polisten Lefkoşa, Haspolat ve Alayköy’de ‘kaçak’ operasyonu

Polisten Lefkoşa, Haspolat ve Alayköy’de ‘kaçak’ operasyonu

Lefkoşa ve Alayköy’de gerçekleştirilen huzur operasyonunda 24 kişi, “ikamet izinsiz” yaşam sürmek suçundan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa ve Alayköy’de gerçekleştirilen huzur operasyonunda 24 kişi, “ikamet izinsiz” yaşam sürmek suçundan tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa, Haspolat ve Alayköy’de polis tarafından yapılan baskınlar sonucu tutuklanan 24 kişi, tutukluluk talebiyle mahkemeye getirildi; Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dikkat çeken bir kalabalık oluştu.

Mahkemede olayın detaylarını aktaran 3 polis, Pazartesi akşamı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa’da bir apartman dairesine yapılan baskında 7 kişi tespit edildiğini söyledi.

Polis, apartman dairesinde tespit edilen C.M.O’nun 314 gün, A.A.’nın 640 gün, L.C.I.’nın 878 gün, A.K.A.’nın 545 gün, N.R.’nin 329 gün, J.C.O.’nun 1059 gün ve K.A.’nın 1276 gündür Kıbrıs’ın kuzeyinde ‘kaçak’ olarak yaşam sürdüklerini aktardı.

Polis, Lefkoşa’daki bir başka adresde tespit edilen Şehit Rosu Caddesi üzerinde tespit edilen F.N.’nin 574 gün, M.A.’nın ise 158 gündür Kıbrıs’ın kuzeyinde izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Polis, Lefkoşa Devlet Hastanesine başvuran A.A.V. isimli şahsın ise 328 gündür ada yarısında ikamet izinsiz olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Polis memuru, başka bir sokakta tespit edilen N.A. isimli şahsın ise 888 gündür ‘kaçak’ olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Polis, Lefkoşa’da bir başka sokakta tespit edilen P.S. isimli şahsın da 558 gündür Kıbrıs’ın kuzeyinde kaçak olarak tespit edildiğini aktardı.

Haspolat’ta 4 tutuklu

Polis memuru, yine aynı gün Haspolat’ta devriyede bulunan polis ekipleri tarafından kimlik kontrolü için durdurulan E.O. isimli şahsın 2 bin 749 gündür ikamet izinsiz olduğunun tespit edildiğini söyledi. 

Polis, zanlının Kıbrıs2ın kuzeyine ilk kez 14 Mart 2016 tarihinde 30 gün vize ile giriş yaptığını açıkladı. 

Kimlik kontrolü için durdurulan M.N. isimli şahsın ise 282 gündür ikamet izinsiz olduğunun belirlendiğini açıklandı. 

Polis, yine Haspolat’ta bir ev içerisinde yapılan aramada M.I. isimli şahsa yapılan muhaceret kontrolünde 90 gündür ikamet izinsiz olduğunun belirlendiğini söyledi.

Polis, M.I. isimli bir başka şahsın ise 119 gündür izinsiz kaldığının belirlendiğini açıkladı.

Alayköy’de 8 kaçak

Polis memuru, yine aynı gün Alayköy 'de sanayi sitesi içerisinde düzenlenen asayiş operasyonu kapsamında arama yapılan işçi yatı evlerinde Kıbrıs’ın kuzeyinde ikamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişinin tutuklandığını söyledi. 

Polis, tutuklanan 8 kişiden  M.S.G.’nin 79 gün, M.V.B’nin 37 gün, M.A.M.H.’nin 118 gün, M.A.’nın 60 gün, M.E.T.’nin 120 gün, U.N.’nin 115 gün ve M.T.’nin 1016 gündür Kıbrıs’ın kuzeyinde kaçak olarak yaşam sürdüklerinin tespit edildiğini aktardı.

Polis, zanlıların ülkede kaçak oldukları süre zarfında ne yaptıklarının, herhangi bir suça karışıp karışmadıklarının ve ülkede kaçak olarak neden bulunduklarının araştırılması gerektiğini söyledi.

Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur