1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis soruşturması sürüyor
Polis soruşturması sürüyor

Polis soruşturması sürüyor

Yakın Doğu Üniversitesi kampusu içerisinde Kürt öğrenciler ve ülkücü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili polis 5 kişiyi daha tutuklarken, tutuklu sayısı 25’e ulaştı.

A+A-

Didem MENTEŞ
Yakın Doğu Üniversitesi kampusu içerisinde Doğu kökenli öğrenciler ve ülkücü öğrenciler arasında meydana gelen olaylarla ilgili polis 5 kişiyi daha tutuklarken, tutuklu sayısı 25’e ulaştı.  7 Nisan’da Denizcilik Fakültesi ve kütüphane arasındaki bölgede meydana gelen olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken, önceki gün 3’ü Doğu kökenli, 1’i de ülkücü olmak üzere 4 kişi daha gözaltına alınarak tutuklandı. Polisin yürüttüğü soruşturma içerisinde toplam 15 Doğu kökenli, 10 tane de ülkücü öğrenci tutuklu bulunuyor.
Meseleyle ilgili polis birçok ismi halen ararken, tutuklanan zanlılar yargı huzuruna çıkarılmaya devam ediyor. Polisin önceki gün tutukladığı ülkücü Barış Ekinci ve Doğu kökenli Cihan Kaya, Abdullah Bayar, Yaşar Birlik “Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk”, “Ciddi darp”, “Kasti hasar”, “Tecavüzkar alet taşıma” suçlarıyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkardı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Cemaliye Usanmaz ve zanlı avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı Usanmaz, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Caner Atamert’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Atamert, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur
Etiketler :