1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Piyano Performanslarıyla AGSL Öğrencileri Sahnede
Piyano Performanslarıyla AGSL Öğrencileri Sahnede

Piyano Performanslarıyla AGSL Öğrencileri Sahnede

Müzik Bölümü Piyano Öğrencileri ünlü bestecilerin eserlerini seslendirdiler. Her sene konser geleneğini devam ettiren Demet Alkan, bu sene üç aylık hazırlığın ardından öğrencileriyle sahneye çıktı.

A+A-

ersin-kasif-004.jpg

Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü piyano öğretmenlerinden Demet Alkan’ın öğrencileri yine sahnedeydiler. Her sene konser geleneğini devam ettiren Demet Alkan, bu sene üç aylık hazırlığın ardından öğrencileriyle sahneye çıktı. 11 Aralık günü AGSL Konser Salonunda gerçekleştirilen piyano öğrencileri konserinde, klasik batı müziği bestecilerinin eserleri çalındı. AGSL öğrencileri ve aileler tarafından beğeni ile izlenen konserin açılışında, Piyanist Demet Alkan eşliğinde okulun Şan Öğretmeni Ayşe Güler Akın’ın şan performansı dinlendi. Ayşe Güler Akın, “Santa Lucia ve Gel Ey Seher” adlı eserleri seslendirdi. Ardından AGSL piyano öğrencilerinin performansları devam etti.

jj-011.jpg

KONSER PLANLARI

Özellikle, dört el çalınan eserler (besteciler Diabelli ve Musovsky) konsere çok renk kattı. 11 Aralık günü gerçekleştirilen piyano öğrencileri konserine; Evrem Bürüncük, Elis Ağdaç, Tuğdem Kalcay, Vedat Çetiner, Ezgi Çerit, Gencay Mestan ve Melisa Yeşilgül performansları ile katıldılar. İlk konserlerinin ardından 2019 yılı için konser planları devam eden öğrenciler, yeni dönem için yeni repertuar seçimine başladılar bile. Yenidüzen ADRES dergisi olarak gençlerimizi kutluyor nice konserler diliyoruz.

 

 

Bu haber toplam 3569 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 399 Sayısı

Adres Kıbrıs 399 Sayısı