1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Pegasus uçağı pistte arıza yaptı, yolcular uçaktan indirildi!
Pegasus uçağı pistte arıza yaptı, yolcular uçaktan indirildi!

Pegasus uçağı pistte arıza yaptı, yolcular uçaktan indirildi!

Ercan- İzmir seferini gerçekleştirmek için piste çıkan Pegasus Hava Yolu Şirketi’ne ait PGT 1861 numaralı uçağın motoru arızalandı, yolcular aşağı alındı.

A+A-

Ercan- İzmir seferini gerçekleştirmek için piste çıkan Pegasus Hava Yolu Şirketi’ne ait PGT 1861 sefer sayılı uçağın motoru arızalandı, yolcular aşağı alındı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, uçuş seferini saat 11:15’de gerçekleştirmesi gereken PGT 1861 sefer sayılı uçağın havalanmak için çıktığı pistte, motorunda yaşanan arıza nedeniyle meydana geri döndüğünü söyledi.

Teknik elemanların arızayı gidermesi ardından saat 12:50’de yeniden havalanmak için piste çıkan bahse konu uçağı motorunun yeniden arızalandığını söyleyen Sofi, uçağın yine geri dönüş yaparak, saat 13:10’da yolcuların aşağı indirildiğini aktardı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, uçağın,  arızanın giderilmesinin ardından saat 16:33’te havalandığını belirtti.

36 yolcu aynı uçakla uçmayı REDDETTİ!

İki kez uçmayı deneyen ancak arıza nedeniyle havalanamayan uçağın yolcularından 36’sının ‘aynı uçakla uçmayı reddettiği’ ve başka hava yolları ile uçtuğu öğrenildi.

Yolculara ikramda bulunuldu, bazı yolcular başka havayolu ile uçtu…

Söz konusu şirketin uluslararası kurallar gereği yolculara bekledikleri sırada ikram sunduğunu belirten Sofi, bazı yolcuların ise farklı bir hava yolu şirketi tercih ederek, adaya ayrıldığını dile getirdi.

Öğle saatlerinde YENİDÜZEN’e bilgi veren Sofi, uçağın bakımda olduğunu ve arızanın giderilmeye çalışıldığını aktarırken, tahmini saat beş gibi uçağın kalkabileceğinin söylendiğini de aktarmıştı. Pegasus’un, uluslararası kurallar gereği yolculara ikram verdiğini kaydeden Sofi, öte yandan bazı yolcuların farklı bir hava yolu şirketi ile adaya döndüğü bilgisini de aktarmıştı.  

 

foto arşiv

Bu haber toplam 5317 defa okunmuştur
Etiketler : , ,