1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Partizanlık ve adaletsizlik bunların temel zihniyeti!"
"Partizanlık ve adaletsizlik bunların temel zihniyeti!"

"Partizanlık ve adaletsizlik bunların temel zihniyeti!"

CTP, bölge toplantılarına Girne’ye bağlı Boğazköy’de devam etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP-DP Azınlık Hükümetinin son dönemde yaptığı işlere bakıldığı zaman partizanlığa ve adaletsizliğe dayanan zihniyetin yeniden iş başında olduğunun görüldüğünü belirtti. CTP, bölge toplantılarına Girne’ye bağlı Boğazköy’de devam etti. Kurultayın ardından geçen altı ayın değerlendirmesini yapan Genel Başkan Tufan Erhürman, halkla buluşarak gelişmeleri aktardı. Bölge halkının sorularını da yanıtlayan Erhürman, partinin yeni dönem yol haritasını paylaştı. Erhürman konuşmasında, UBP-DP Azınlık Hükümetinin hukuk dışı ve kamu yararına aykırı icraatları hakkında da bilgi verdi. Yoğun katılımın olduğu toplantı yaklaşık üç saat sürdü.

ERHÜRMAN: GERİDE KALAN 1 YILI UNUTMAMAMIZ, UNUTTURMAMIZ GEREKİYOR

Genel Başkan Tufan Erhürman, UBP-DP Azınlık Hükümetinin bir yıldır görev başında olduğunu ve bu geride kalan sürenin kimse tarafından unutulmaması gerektiğini söyledi. Bu ülkede bu sistemi kurmuş ve ondan son derece hoşnut olan zihniyetin tekrardan iktidara geldiğini hatırlatan Erhürman, “Bu gelecek hırsızları yeniden ülkeyi 4-5 yıl boyunca yönetmeye talip olacak. Gelecek kuşaklar için, çocuklarımız ve torunlarımız için bunlara geçit vermememiz gerekiyor” dedi. Gelecek yıl Kıbrıs Türk halkının iki kez sandık başına gideceğini dile getiren Erhürman, 2018’in Haziran ayında yerel seçimlerin yapılacağını, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın Meclis’e sunduğu öneri dikkate alındığında 2018’in Nisan ayında da erken genel seçimlerin olabileceğini ifade etti.

“HER YERİ PEŞKEŞ ÇEKMEK İSTİYORLAR”

Hükümetin ikinci bölge emirname değişikliği ile Girne’yi, Kumyalı’daki orman arazisini, Bedi’s Piknik Alanını, Tatlısu sahilini, Gorno Tepesi’ni ve son olarak da Çıkarma Plajı’nı kiralamaya kalkıştığına değinen Erhürman, “Her yeri peşkeş çekmek istiyorlar” dedi. Çıkarma Plajı’yla ilgili krizin aslında 3 ay önce patlak verdiğini kaydeden Erhürman, tasarının 3 ay önce Meclis’e geldiğini ancak hükümetin kendi milletvekillerinden bile onay alamayacağını bildiği için bu tasarıyı geri çektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu’nda bu tasarının yeniden gündeme geldiğini aktaran Erhürman, Bakanlar Kurulu’nun 30 yıla kadar kiralama yetkisi olmasından dolayı Çıkarma Plajı’nın kiralanmasını Meclis’in, hatta kendi milletvekillerinin denetiminden bile kaçırmaya çalıştılar dedi. Kararın Bakanlar Kurulu’nda alınmış olmasına rağmen bazı bakanların konudan haberdar olmadığını ifade eden Erhürman, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun mecbur kaldığından dolayı kürsüye çıktığını ve kendilerine “Evet burada bir hassasiyet var, bu konuyu Bakanlar Kurulu’nda yeniden değerlendireceğiz” dediğini belirtti.

“MADEM UYGULAMAYACAKSIN NEDEN İPTAL ETMİYORSUN?”

UBP-DP Azınlık Hükümetinin bu konuyu yeniden ele alacağını açıkladığını dile getiren Erhürman, “Ama ne yaptılar? Bakanlar Kurulu’nda yeniden ele almış gibi yaptılar sadece. İptal etmiyoruz ama uygulamayacağız dediler. Hukuken bunun hiçbir anlamı yoktur. Uygulamayacaksanız neden iptal etmiyorsunuz? Belli ki kamuoyunun konuyu unutmasını bekleyecekler. Ama unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

“11 YILDIR BURADA YAŞAYAN İNSAN VATANDAŞ OLAMIYOR, AMA KİMİLERİ 1 GÜNDE OLUYOR”

Genel Başkan Tufan Erhürman, 11 yıldır bu ülkede ikamet eden Türkiye kökenli insanlara vatandaşlık verilmezken kimilerine bir günde vatandaşlık verildiğini söyledi. Geride kalan 1 yıllık dönemde hükümetin 7200 kişiyi vatandaş yaptığını açıkladığına dikkat çeken Erhürman, vatandaşlığa alınan kişilerin burada çalışma izniyle ikamet sürelerini ve isim listesini hükümetten istediklerini ancak hükümetin bu listeyi vermediğini kaydetti. İstihdamlara bakıldığı zaman, Kooperatif Merkez Bankası’na ve bağlı kuruluşlara, Vakıflar Bankasına ve DAÜ’ye dünya kadar istihdam yapıldığını ancak hiçbir istihdamın münhalle gerçekleşmediğini dile getiren Erhürman, “Partizanlık ve adaletsizlik bunların temel zihniyeti” dedi.

“BU HÜKÜMET MİADINI DOLDURDU”

UBP-DP Azınlık Hükümetinin artık miadını doldurduğuna değinen Tufan Erhürman, CTP’nin UBP ile hükümet kurduğu dönemde hükümet programına yeni müşavir yaratılmamasına ilişkin madde konulduğunu ve UBP’nin de buna imza attığını, ancak UBP-DP hükümetinin kurulmasından sonra Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın Meclis kürsüsünde “Evet yeni müşavir yaratacağız” dediğini anımsattı. Müşavir konusunun yanı sıra hükümetin özel yurt dışı ziyaretlerine de değinen Erhürman, “Devletin parasını har vurup harman savurdular. Viyana kuşatmasına gider gibi Cenevre zirvesine gittiler, toplantılara katılmadılar, protesto edip geri döndüler” dedi.

“BU YOZLAŞMIŞ SİSTEMİ HEP BİRLİKTE ALAŞAĞI EDECEĞİZ”

UBP-DP Azınlık Hükümetinin bu kadar boş yere para harcarken “Tasarruf önlemi almamız lazım” dediğini ve bu çerçevede yurt dışında okuyan öğrencilerin burslarını kestiğini ifade eden Erhürman, bursların ardından bir de sendikalardaki profesyonelliklerin iptal edilmek istendiğine değindi. Erhürman, “Bu hükümet miadını doldurdu ama aynı zamanda 1974’ten beri varlığını sürdüren sistem de miadını doldurdu. Türkiye’den gelen paranın adaletsiz bir biçimde dağıtılması üzerine kurulu ekonomi dönemi bitti. Üretime ve kalkınmaya dayalı, daha fazla kazanıp daha adil bölüşeceğimiz bir sistemi hep birlikte kuracak, bu yozlaşmış sistemi hep birlikte alaşağı edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 2407 defa okunmuştur
Etiketler : , ,