1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Onlarca sözleşme uzatıldı, personel istihdam edildi
Onlarca sözleşme uzatıldı, personel istihdam edildi

Onlarca sözleşme uzatıldı, personel istihdam edildi

Seçim yasaklarının girmesine sayılı saatler kala bir çırpıda alınan kararlarla onlarca personel, geçici veya sözleşmeli statüleriyle kamuya alındı, sözleşmeli pek çok kişinin görev süreleri uzatıldı…

A+A-

Fehime ALASYA

UBP-DP Azınlık Hükümeti, yüzlerce yurttaşlık kararının yanında pek çok kişiyi de geçici ve sözleşmeli olarak kamuya istihdam etti.

Seçim yasaklarının girmesine sayılı saatler kala pek çok kişi birkaç bakanlar kurulu toplantısı ile geçici veya sözleşmeli statüleriyle kamuya alındı, sözleşmeli pek çok kişinin görev süreleri uzatıldı…

2 ay ile birer yıla kadar uzatılan pek çok sözleşme yanında, yeni istihdam edilen pek çok kişi ‘sözleşmeli personel’ veya ‘sözleşmeli’ statüde istihdam edildi.

7, 9, 10 13 ve 24 Kasım tarihli Bakanlar Kurulu toplantılarında toplam 20 kişi istihdam edildi, 12 personelin de sözleşmesi uzatıldı.

En fazla istihdam Başbakanlık’a

İstihdam edilen 20 kişi içerisinde 8 kişinin Başbakanlık veya ilgili bölümlerine, 3 kişinin Ekonomi Bakanlığı’na, 3 kişinin Turizm Bakanlığı veya bağlı birimlere, 1 kişinin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı veya bağlı birimlerine, 5 kişinin de Sağlık Bakanlığı’na istihdam edildiği görüldü. 

‘Başbakanlık’ yine başı çekti

Sözleşmesi uzatılan 12 personel arasında ise 6 kişi ile yine en fazla Başbakanlık ve bağlı birimleri yer alırken, bunu 3 kişi ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı veya bağlı birimleri takip etti.

Tanıtma Dairesi’ne 1 kişi, yurt dışı temsilciliğine 1 kişi, Turizm Bakanlığı’nda ise yine 1 kişinin sözleşmesi uzatıldı.    


 

YAPILAN İSTİHDAMLAR VE UZATILAN SÖZLEŞME DETAYLARI ŞÖYLE:

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na üç yeni personel!

9 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan H(K-I) 2950-2017 sayılı karar ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na üç kişi 1 yıllığına ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle Emete Gözügüzel, Elif Biryılmaz ve Nazım Ünsan’ın 1 yıllığına ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edildi.

Söz konusu kişilerin, Kamu Görevlileri Yasası’nın 6’ncı maddesinin (2)’nci fıkrası ile 1 (bir) yıl süre ile sözleşmeli personel olarak istihdam edilmelerine ve gerekli ödeneğin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı 2017 Mali Yılı Bütçesi altında yer alan “Sözleşmeli Personelin Ücretleri” kaleminden karşılanmasına karar verildi.

Sözleşmeli 4 personelin görev süreleri uzatıldı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan H(K-I) 3549-2017 sayılı karar ile dört personelin görev süresi birer yıl daha uzatıldı.

28 Aralık 2017 tarihinde sona erecek olan sözleşme süreleri, Değiştirilmiş şekliyle birer yıl daha uzatılmasına ve gerekli ödeneklerin Başbakanlık Bütçesi altında yer alan “Sözleşmeli Personelin Ücretleri” kaleminden karşılanmasına karar verildi.

Görev süreleri uzatılan Mukaddes Turan, Hüseyin Hergüner, Damla Onurhan ve Latife Turganer’in

Başbakanlık ve Başbakanlığa bağlı Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nde görev yaptığı belirtildi.

Başbakanlığa 1 Sözleşmeli Personel İstihdamı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan H(K-I) 3746-2017 sayılı karar ile Başbakanlık’ta görev yapmak üzere Müsteyde Hoca’nın bir yıl süre ile istihdam edilmesine karar verildi.

İki sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile; Başbakanlığa bağlı Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı’nda (YAGA) sözleşmeli personel olarak görev yapan Bengü Rızza’ın görev süresinin bir yıl uzatılması, yine aynı yerde direktör olarak görev yapan Berkan M. Tokar’ın görev süresinin ise iki yıl süre ile uzatılmasına karar verildi.

Mersin Turizm Koordinatörlüğüne bir sözleşmeli personel istihdamı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile; Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Yurtdışı Turizm Ofisleri kapsamında, Mersin Turizm Tanıtma Ofisi’ne koordinatör olarak bir yıllığına Kazım Türkan’ın atanmasına karar verildi.

Sözleşmeli statüde 3 personel istihdamı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile; Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nda görevlendirilmek üzere Vahide Gulamkadir, Pervin Binatlılı ve Özcenk Tilki’ nin bir yıl süreyle ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edilmelerine karar verildi. 

Sözleşmeli statüde 1 personel istihdamı

13 Kasım 2017 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile; Turizm ve Çevre Bakanlığı’na görevlendirilmek üzere Ahmet Üngüder’in bir yıl süreyle sözleşme ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edilmesine karar verildi.

1 Toplantı 4 istihdam

7. 11. 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; Cemaliye Sarcan bir yıl süreyle, Sinem Emirazde Sorakın Başbakanlık’ta bir yıl süreyle, ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edilmesine karar verilirken, Münire Şirket’in Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak bir yıl süreyle, ‘sözleşmeli’ statüde istihdam edilmesine, Buse Uğur’un ise Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak bir yıl süreyle, ‘sözleşmeli personel’ olarak istihdam edilmesine karar verildi.

Yurtdışı Turizm Ofisi’ne 1 sözleşmeli personel istihdamı

7. 11. 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; İstanbul’da bulunan Turizm Çevre ve Bakanlığı’na bağlı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi, Yurtdışı Turizm Ofisi’ne 2 ay süreyle muhasebe memuru olarak Ufuk Soğur’un istihdam edilmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığı’na sözleşmeli personel istihdamı ile 5 hekim

7. 11. 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; Dr. Azize Pınar Metbulut, Dr. Mehtap Halıcı, Dr. Melis Alav, Dt. Tuğşan Kansoy ve Dt. Rüçhan Tüm’ün Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Servislerinde ‘sözleşmeli personel olarak’ istihdam edilmesine karar verildi.

1 sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı

7. 11. 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; Tanıtma Dairesi sözleşmeli personeli Münire Ebru Dayanç Türemen’in görev süresi bir yıllığına uzatıldı.

1 sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı

7. 11. 2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; KKTC Stockholm Temsilciliği’nde Misyon Şefi olarak görev yapan Mustafa Güven’in görev süresi 31 Temmuz 2018’e kadar uzatıldı.

3 sözleşmeli personelin görev süresi uzatıldı

10.11.2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile;  Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı merkez biriminde “Eğitim Teknolojileri”, “İletişim Altyapısı ve Görsel İletişim Eğitim Teknolojileri bölümlerinde görev yapan İsmail Kulle, Mehmet Gökyiğit ve Mehmet Taşel Babagil’in görev süreleri birer yıl uzatıldı.

1 yeni istihdam

10.11.2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Psikoloji Danışma Rehberlik ve Araştırma Şubesi’ne bağlı Anıl Evre’nin bir yıl süre ile‘sözleşmeli personel olarak’ istihdam edilmesine karar verildi.

1 görev süresi uzatılması

24.10.2017 tarihli Bakanlar Kurulu Toplantısında alınan karar ile; Sözleşmeli personel İbrahim Şevki’nin İstanbul Turizm ve Tanıtma Ofisi’ndeki görevi altı ay süreyle uzatıldı.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 6806 defa okunmuştur