1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Naylon Poşet Kullanımına Son’
‘Naylon Poşet Kullanımına Son’

‘Naylon Poşet Kullanımına Son’

Her Daim Dostları Ğerşembe Pazarı’nda naylon poşetin zararlarını anlattı

A+A-

Her Daim Dostlar Mağusa'daki Perşembe Pazarı'nda naylon poşetin  doğaya zararlarını anlatarak,  kağıt poşet dağıttı.

Dün sabah 08.30-09.30 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte “Naylon Poşet Kullanımına Son” yazılı pankart açılırken, naylon poşetlerin zararlarını anlatan dövizler taşındı.

Etkinliğe, Her Daim Dostlar üyelerinin yanı sıra, Şehit Osman Ahmet İlkokulu öğrencileri ile Çevre Koruma Dairesi de katıldı.

 

Şentuğ: Halkı bilinçlendirmek istiyoruz

 

Her Daim Dostlar Sözcüsü Yusuf Şentuğ etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, amaçlarının doğada uzun yıllar kaybolmayan, suyu ve toprağı kirleten naylon poşetlerin kullanımını azaltmak için çağrı yapmak,  halkı bilinçlendirmek  ve yetkililere  mesaj vermek olduğunu ifade etti.

Şentuğ,  40-50 yıl önce naylon poşetlerin yerine  file,  zembil, ve çanta kullanıldığını kaydederek, istenirse yine o günlere dönülebileceğini belirtti.

Bugün bir çok ülkede naylon poşetlerin ya yasaklandığını ya da parayla satılarak kullanımın azaltıldığını ifade eden Şentuğ , “Biz de aynı şekilde ülkemizde ya yasaklanmasını ya da para ile satılarak daha az kullanılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için çağrı yapıyoruz” dedi.

Şentuğ, geri dönüşüm malzemelerinin yeniden kullanımını sağlayarak doğanın kirletilmesinin engellenebileceğini belirterek bu konuda da çağrı yaptı.

Şentuğ, plastik, kağıt, cam  gibi maddelerin geri dönüşümle yeniden kullanılabildiğini esas  yeniden kullanılmadığında doğanın kirletildiğini bazı maddelerin suda 400, karada ise 800 yıl kaldığını,  bozulduğunda suyu ve toprağı zehirlediğini vurguladı. 

 

Bu haber toplam 1856 defa okunmuştur