1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Namağlup Birinci Lig’e
Namağlup Birinci Lig’e

Namağlup Birinci Lig’e

BTM final karşılaşmasında Yıldırım’ı yenen Çanakkale, yenilgi yaşamadan 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi

A+A-

STAT: Canbulat Stadı

HAKEMLER: Emre Öztaşlı,Ferhat Tuna,Ömer Doğru

ÇANAKKALE: Umut İlgün, Oğuzhan Güder, Ahmet Hellaç, Utku Sezerbulut, Ramadan Kurtaş, Ali Öztürk (Dk.75 Halil), Salih Kemaneciler (Dk.90 Vedat), Kaan Güder, Selçuk Sergeç, Uvanç Recaioğlu, Yunus Kalaycı (Dk.90 Hakan Laçin)

YILDIRIM: Hamit Koç, Erhen Gamalı, Mehmet İlişen, Celal Göray, Serkan Tekin, Halil Özçoban, Cafer Daloğlu, Osman Habeşoğlu, Barış Ünüvardır (Dk.82 Halil), Osman İlişen

GOLLER: Dk.30, 39 ve 86 Selçuk Sergeç, Dk.45 Oğuzhan Güder, Dk.90+7 Halil Altınbaş (Çanakkale) –Dk.28 Barış Ünüvardır, Dk.42 ve 90+5 Osman Hafiye (Yıldırım)

K. KART: Dk.75 Kaan Güder(Çanakkale) – Dk.75 Osman İlişen(Yıldırım)

 

Yeni sezonda K-Pet 1. Lig’de mücadele edecek olan son takım Çanakkale Türk Spor Kulübü oldu. BTM Ligi final karşılaşmasında Yıldırım ile Canbulat Stadı’nda karşılaşan Çanakkale, gollü geçen karşılaşma sonunda rakibini 5-3’lük skorla mağlup etti. Bu galibiyetle 1. Lig vizesi alan Çanakkale, 2017 – 2018 futbol sezonunda K-Pet 1. Lig’de mücadele etme hakkı elde etti. Önceki gün oynanan diğer final karşılaşmasında Görneç’in galip gelmesi ile birlikte 1. Lig’de yer alacak olan takımlar netleşmiş oldu.

 

Yenilgi yaşamadı

2015 – 2016 sezonunda statü değişmeden önce K-Pet 2. Lig’de mücadele eden ve sezon sonu ligden düşen Çanakkale, bir sezonluk aradan sonra K-Pet 1. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. BTM 2. Grup’u yenilmeden lider tamamlayan Mağusa ekibi, son 8 mücadelesinde eşleştiği Ortaköy’ü 4-1’lik skorla mağlup ederek final karşılaşmasına terfi etti. Finalde de rakibi Yıldırım’ı 5-3’lük skorla yenmeyi başaran Çanakkale, BTM Ligi’nin 2016 – 2017 sezonunda yenilgi yaşamadan 1. Lig’e yükselmeyi başardı.

 

Fotoğraflar: Kanı Aldağ

Bu haber toplam 2465 defa okunmuştur
Etiketler : ,