1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Muayene ücreti: 80 TL ila 150 TL 
Muayene ücreti:  80 TL ila 150 TL 

Muayene ücreti: 80 TL ila 150 TL 

Kamu hekimleri için devletten “Özel klinik ve hastanelerde özel hasta bakma” tarifesi

A+A-

 

Kamu hekimlerine özel klinik ve hastanelerde "Ücret karşılığı hasta bakma hakkı" veren Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğü’nün ‘ücret’e ilişkin kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı, yürürlüğe girdi.

Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi’ne göre, ayakta muayene edilen hastalardan 80 TL ila 150 TL arasında muayene ücreti alınabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi’ne göre, kamu hekimleri ayakta muayene edilen hastalardan 80 TL ila 150 TL muayene ücreti alabilecek.

 

%10’u İŞGALİYE ve KULLANIM ücreti…

Devlet Hastane bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına, özel hasta bakma hakkı kapsamında ayakta muayene edilecek her hasta için, tahsil edilen 80 ila 150 TL ücretin %10’u İŞGALİYE ve KULLANIM ücreti olarak ödenecek.

karar-004.jpg

Diğer tedaviler Tabipler Birliği Ücret Tarifesi’nden…

Ayakta muayene dışında kalan her türlü tıbbı tedavi işlemlerinde, Tabipler Birliği Yasası’nın ilgili maddesi tahtında yayınlanan ÜCRET TARİFESİ uygulanacak.

Devlet Hastaneleri bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına bu işlemler kapsamında ödenecek sarf malzemesi ile sair giderler yine Tabipler Birliği Yasası’nın 24’üncü maddesinin 12’inci fıkrası ve 37’inci maddesi tahtında yayınlanan Ücret Tarifesi’ne göre tespit edilecek.

Bu haber toplam 9269 defa okunmuştur
İlgili Haberler