1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekilleri de aday
Milletvekilleri de aday

Milletvekilleri de aday

Partiler yeni milletvekili adayları belirlemeye çalışırken, mevcut milletvekilleri de yeniden listelerde yer alacak.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nin yeniden oluşacağı Erken Genel Seçim’de, şu anda milletvekilliği görevini sürdüren 49 milletvekilinin yeniden aday olması bekleniyor.
Partiler yeni milletvekili adayları belirlemeye çalışırken, mevcut milletvekilleri de yeniden listelerde yer alacak.

Angolemli: “Aday olmayı düşünüyorum”
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit “Üç milletvekilimizin üçü de aday” derken, TDP’nin deneyimli milletvekili Hüseyin Angolemli, “Aday olmayı düşünüyorum” demekle yetindi.

Arabacıoğlu: “Kısmet…”
Siyasette sıcak bir süreçten geçildiğine işaret eden DP Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, “Belediye Başkanlığı seçimine girmek hiç aklımda yoktu, oldu. Şimdi de milletvekilliği için müracaatımız var ama her şey kısmet…” şeklinde konuştu.

UBP’de 22 milletvekili de aday
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, önceki gün yaptığı bir açıklamada, mevcut milletvekillerinin 22’sinin de ‘aday olması istediklerini bildirdiğini’ belirtmişti.
UBP’nin 22 milletvekilinin de yeniden aday olacağını belirten Küçük, ‘Hepsi de aday olmayı hak ediyor’ şeklinde konuşmuştu.

CTP’li milletvekillerinden henüz başvuru yok
CTP’de ‘milletvekilleri yeniden aday olur’ kararı yok. CTP’nin mevcut 14 milletvekili yeniden seçime girmek isterse, yeniden partiye müracaat etmek durumunda. Öte yandan CTP’li milletvekillerinden hiçbirinin henüz adyalık için başvuru yapmadığı da öğrenildi.

Meltem Sonay'ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2202 defa okunmuştur