1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Meclis’in çalışmaya devam etmesini önereceğiz”
“Meclis’in çalışmaya devam etmesini önereceğiz”

“Meclis’in çalışmaya devam etmesini önereceğiz”

Meclis'in bu dönemde, her şey normalmiş gibi tatile çıkmasının doğru olmayacağına,yasama ve denetim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğine işaret eden CTP Genel Başkanı Erhürman, Pazartesi günü, Meclis'in çalışmaya devam etmesini önereceklerini açıkladı

A+A-

 

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis'in bu dönemde, sanki hiçbir şey olmamış, her şey normalmiş gibi tatile çıkmasının doğru olmayacağını, yasama ve denetim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğine işaret etti, Pazartesi günü, Meclis'in çalışmaya devam etmesi yönünde bir öneri yapacaklarını açıkladı.

Erhürman’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

“1 Temmuz itibarıyla yeni bir döneme giriyoruz. Şu ana kadar yapılanlar/yapılmayanlar ve yeni dönemde ortaya çıkacak ihtiyaçlar Meclis'in bu dönemde, sanki hiçbir şey olmamış, her şey normalmiş gibi tatile çıkmasının doğru olmayacağını, yasama ve denetim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini gösteriyor.

Geçmişte Anayasa'nın buna engel olduğunu söyleyen bir Başsavcılık görüşü var. Ama ne Başsavcılık görüşleri Meclis'i bağlar, ne de içinden geçtiğimiz dönem eski dönemlere benzer. O nedenle Pazartesi günü, Meclis'in çalışmaya devam etmesi yönünde bir öneri yapacağız. Yaşadığımız deneyim gösteriyor ki bu hükumetin ülkeyi yasa gücünde kararnamelerle ve Meclis denetimi olmaksızın yönetmeye devam etmesi bu koşullarda kabul edilebilir değildir!”

 

Bu haber toplam 2424 defa okunmuştur
Etiketler : ,