1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Mazbata Sorunu’na ‘Ad-hoc’ Komite
‘Mazbata Sorunu’na ‘Ad-hoc’ Komite

‘Mazbata Sorunu’na ‘Ad-hoc’ Komite

Cumhuriyet Meclisi öncelikle ‘Mazbata Sorunu’nu çözmek için Ad-hoc Komite oluşturma hazırlığında…

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nda hafta başında komite başkan, yardımcı ve üyelerinin belirlenmesinin ardından, çalışmalar da başladı.
Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi dün toplanarak geçmiş dönemden kalan 5 yasa gücündeki kararnameyi gündeminden çıkarırken, İdari ve Sosyal İşler Komitesi de ‘Bakanlıklardan Yasa Tasarısı bekliyor.
Gündeminde öncelikle Siyasal Partiler Yasası, İyi İdare Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Teşkilatı Yasası’nı almayı hedefleyen ve yasa öneri üzerinde çalışmaları Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nin yanı sıra, ‘Mazbata Sorunu’na çare arayacak bir Ad-hoc Komite’nin hazırlığı da başladı.

Erhürman: “4 ana başlıkta geniş çalışma…”
Cumhuriyet Meclisi, ‘Mazbata Sorunu’nu çözmek için Ad-hoc Komite oluşturma hazırlığında…
CTP-BG Milletvekili, Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi Başkanı Tufan Erhürman, önümüzdeki Pazartesi günü oluşturulması hedeflenen Ad-hoc Komite’de, ‘Yeniden yapılandırma’, ‘ İcra Yasası’, ‘Faiz Yasası’ ve ‘Mazbatalar’ın ayrı ayrı 4 başlıkta ele alınacağını açıkladı.
Erhürman, oluşturulacak Ad-hoc Komite’nin bir haftada çalışmaları olgunlaştırıp Meclis’e sunmasının hedeflendiğini kaydetti.

Meltem SONAY’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2392 defa okunmuştur
Etiketler : ,