1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Marry Rose için anma
Marry Rose için anma

Marry Rose için anma

Kıbrıs’ın güneyinde geçtiğimiz Pazar günü eski “Mitsero” madeninde cesedi bulunan Filipin uyruklu Marry Rose’un anısına yüzlerce kişi anma etkinliği düzenledi.

A+A-

Kıbrıs'taki Filipin topluluğu, eski Syta ofislerinin karşısındaki Lefkoşa Belediye Bahçesinde 38 yaşındaki Mary Roosevelt için bir anma etkinliği düzenledi.

Anma etkinliği KİSAA tarafından düzenlendi.

Eylemde devletin göçmen kadınlara ve çocuklarına yönelik şiddete son verilmesine yönelik politika üretilmesi ve eyleme geçilmesi istendi.

Ne olmuştu?

Kıbrıs’ın güneyinde geçtiğimiz Pazar günü eski “Mitsero” madeninde cesedi bulunan Filipin uyruklu Marry Rose’un katil zanlısı olarak tutuklanan iki kişiden biri olan 38 yaşındaki Kıbrıs Milli Muhafız Ordusu mensubu Kıbrıslı Rum şahsın suçunu itiraf etmişti.

Politis gazetesi: “Teğmen Anne-Kızı Öldürdüğünü İtiraf Etti” başlığı altında manşetten verdiği haberinde, bir süredir 6 yaşındaki kızıyla birlikte kayıp olan ve geçtiğimiz Pazar günü cesedi bir maden ocağında bulunan Filipinli Marry Rose’un katil zanlısının, Rum polisinin yoğun sorgusu sonrasında Rose’u ve 6 yaşındaki kızını öldürdüğünü itiraf ettiğini yazdı.

Katil zanlısının 6 yaşındaki kız çocuğunu gömdüğü yeri bugün Kıbrıs polisine göstermesi bekleniyor.

Bu haber toplam 2433 defa okunmuştur
İlgili Haberler