1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MAHKEMEYE SAYGISIZLIK
MAHKEMEYE SAYGISIZLIK

MAHKEMEYE SAYGISIZLIK

Girne Mahkemesi’nde dün Memduh Ulugün cinayet davası sonrası yaşanan olayların ardından tutuklanan 6 kişi mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Devrim DEMİR

Girne Kaza Mahkemesi avlusunda önceki gün yaşanan olayların ardından tutuklanan K.O., S.D., K.D., Ö.D, A.D., ve İ.D., dün tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı, aleyhlerine 3'er gün tutukluluk kararı verildi.  

Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ulugün cinayetine ilişkin verdiği ‘planlı cinayet’ kararına tepki gösteren cinayet zanlıları Doğu çiftinin yakınları 6 kişi, ortalığı birbirine katmıştı.

Polis, önceki gün yaşanan olayların tekrarlanmaması için bu kez mahkeme dışında ve avlusunda geniş tedbir aldı.

Zanlılar geniş güvenlik önlemi altında mahkemeye çıkarıldı.

Olay anının olduğu görüntüler polis tarafından emare olarak alınırken, polis birçok görgü tanığının ifadesini alacak.

Polis: Düzeni bozdular

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Tosun, zanlıların ‘Kanunsuz topluluk oluşturma’ , ‘mahkemeye saygısızlık’ ve ‘rahatsızlık’  suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Tosun, zanlıların önceki gün saat 14.30 sıralarında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen bir cinayet kararına tepki göstermek için kanunsuz bir şekilde toplandıklarını söyledi.

Zanlıların mazeret göstermeden mahkeme avlusunda düzeni bozduklarını ifade eden Tosun, tüm zanlıların suçüstü tutuklandıklarını belirtti.

Görüntüler incelenecek

Tosun, olay anında zanlıların karıştığı görüntülerin tespit edildiğini belirterek görüntülerin emare olarak alındığını ifade etti.

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydeden polis, zanlıların 3’er gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlıların suçüstü yakalandıklarını ifade ederek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 6302 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler