1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa’da resim çizme şöleni
Mağusa’da resim çizme şöleni

Mağusa’da resim çizme şöleni

20. Resim Çizme Şölen yapıldı.

A+A-


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her yıl 27 Mart- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 25. Gazimağusa Çocuk Festivali, bu yıl da binlerce çocuğu birbirinden renkli etkinliklerde buluşturmaya devam ediyor.

Çanakkale Ortaokulu ve Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nda gerçekleştirilen 20. Resim Çizme Yarışması’na katılan çocuklar, hünerlerini resim kâğıdına döktü. Yarışmada 1 ve 2. sınıflar “Ailemiz”, “Sevdiğim Mevsim” konularını; 3,4 ve 5. sınıf öğrencileri ise “Lunapark’ta Eğlence ” veya “Göçmen Kuşlar Gölette” konularını işlediler. Gazimağusa Çocuk Festivali’nin çocukların yeteneklerini ön plana çıkaran etkinliklerinden biri olan Resim Çizme Şöleni’nde dereceye girenler Türksal İnce başkanlığında Taylan Oğuzkan, Cemal Tunceri, Zühre Özkaraman ve Ali Genç’ten oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak Mağusa Kültür Derneği ile Gazimağusa 25. Çocuk Festivali kapsamında 20. Resim Çizme şöleni düzenlemekten heyecan duyduklarını ve 15 Nisan Dünya Sanat Günü olmasından dolayı şölene katılan çocukların hepsini birer sanatçı olarak gördüğünü ifade etti. Arter, 850’nin üzerinde katılımın olduğu şölen havasındaki etkinlikte bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.

Bu haber toplam 2149 defa okunmuştur
Etiketler :