1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Liman Çocuk Şenliği”
“Liman Çocuk Şenliği”

“Liman Çocuk Şenliği”

CTP Girne İlçe Örgütü, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” nedeniyle, Cumartesi günü “Liman Çocuk Şenliği” düzenliyor.

A+A-

CTP Girne İlçe Örgütü, “1 Haziran Dünya Çocuk Günü” nedeniyle, Cumartesi günü “Liman Çocuk Şenliği” düzenliyor.

Konu ile ilgili basın açıklaması şöyle:

Bilindiği üzere Dünya Çocuk Günü fikri, 1925 yılında Cenevre’de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı’ndan sonra doğmuştur. 54 ülke katılımıyla gerçekleşen konferansta, “Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi” kabul edilmiştir. Bu çerçevede 1 Haziran Dünya Çocuk Günü olarak birçok ülkede kutlanmaktadır.

 

CTP Girne İlçe Örgütü olarak bizler de ülkemizde ve dünyanın pek çok noktasında büyük sorunlar yaşayan, yaşam savaşı veren çocuklarımızın gününü, anlamına uygun bir şekilde kutlamak amacını taşımaktayız. Yaşadığımız coğrafyada çatışmalardan dolayı hayatını kaybeden, başka ülkelere göç etmek zorunda kalan çocuklar olduğunun farkındayız. Bırakın oyun oynamayı, açlıktan hayatını kaybeden, ailesini kaybeden, istismara uğrayan, savaşlar ve çatışmalar sonucunda mülteci olarak yaşam süren çocuklar olduğunun farkındayız. Çocuk işçiliği altında, kölelik koşullarında çalıştırılan çocuklar olduğunun farkındayız. Sırf farklı etnik kökene sahip diye ötekileştirilen, eğitim hakkından mahrum bırakılan çocuklar olduğunun farkındayız.

Bu farkındalıklarla birlikte hem bunlara dikkat çekmek hem de bu olumsuzluklara dur demek için, 3 Haziran Cumartesi günü “Liman Çocuk Şenliği” düzenliyoruz.

 

Yüzyıllar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış, bugün ise sahiplenmeyi bekleyen Girne Antik Liman’da dil, din, ırk ayırımı yapmadan tüm çocuklarımızı buluşturmayı amaçlıyoruz. Yaşadığımız dünyaya, ülkeye, kente ve tarihsel değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu bilinci gelecek nesillere de aktarmak istiyoruz. Çocuklarımıza güzel bir dünya, güzel bir Girne ve güzel bir liman bırakmak istiyoruz. Barış içerisinde yaşayabilecekleri bir ada, bir dünya tüm çocuklarımızın hakkı.  Gelin, hem çocuklarımız ile eğlenelim, hem de çocukluğumuzun geçtiği Girne Antik Limanı’nın tarihi önemini onlara da aktaralım.

 

“Liman Çocuk Şenliği” çerçevesinde etkinliğimiz kortej yürüyüşü ile başlayacak. Etkinlikte ayrıca palyaçolar, oyunlar, süper kahramanlar, balondan kale, rehberler eşliğinde Girne Kalesi gezisi, yüz boyama, hazine avı, Yeşil Barış Hareketi’nin geri dönüşüm etkinlikleri, Art Terapi’den sanat etkinlikleri, çocuklarımıza uygun müzikler eşliğinde yer alacak. Tüm çocuklarımızı ve halkımızı bu şenliğe davet ediyoruz. Çocuklarımızın 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kutlu olsun.

Bu haber toplam 5196 defa okunmuştur
Etiketler : ,