1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa’ya ‘ENGELSİZ PARK’
Lefkoşa’ya ‘ENGELSİZ PARK’

Lefkoşa’ya ‘ENGELSİZ PARK’

FOGEM’in ‘Engelsiz Park’ projesi, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de katkılarıyla hayata geçiyor…

A+A-

Meltem SONAY
Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM), Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Engelsiz Park’ hedefiyle çalışma başlattı.
Lefkoşa’da engelli bireylerin kullanımına uygun bir park yapılması için proje hazırlayan FOGEM, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) de katkılarıyla yaptırılacak parkın 3 ayda tamamlanmasını hedefliyor.
Engelli bireylerin, akranları gibi oyun ve eğlence alanlarına sahip olması ve engelli çocukların sosyal hayatlarında yeni ortamların yaratılması amacıyla başlatılan proje, nüfusun az ülkemizde, engelli bireylerin gereksinimlerinin göz ardı edilmesi ve toplumsal bir eksiklik olmasından hareketle ortaya çıktı.

Aynı ortamlarda, eşit koşullarda…
Engelli bireylere vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlamak, vakit geçirdikleri ortamları fiziksel ve zihinsel gelişimlerini göz önünde bulundurarak hazırlamak ve onları fiziksel ve sosyal bariyerlerini ortadan kaldıracak bir alana kavuşturmak amacıyla hazırlanan proje, oluşturulacak park ile engelli ve normal bireylerin aynı ortamlarda, eşit koşullarda vakit geçirmesini sağlamayı hedefliyor.

LTB’den onayladı… DR. Fazil Küçük Parkı’nı işaret etti…
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu 14 Kasım 2013 tarihinde ziyaret edilerek projeyi sunan FOGEM,  Dr.Fazıl Küçük Parkı’nda söz konusu Engelsiz Park’ın yapılması için gerekli onayı da aldı.

Lefkoşa’dan başlayarak tüm şehirlere…
FOGEM, bu eksikliğin Lefkoşa’da yapılacak olan Engelsiz Park projesi ile başlayarak tüm şehirlerimize yayılarak giderilmesi hedefliyor.

Bu haber toplam 2891 defa okunmuştur
Etiketler : ,