1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Lefkoşalı, Fellahoğlu ve ekibini bekliyor!
Lefkoşalı, Fellahoğlu ve ekibini bekliyor!

Lefkoşalı, Fellahoğlu ve ekibini bekliyor!

Taşeronlar Birliği: Fellahoğlu ve ekibi ile çalışmaya hazırız

A+A-


CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ve Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Yoğun katılımla gerçekleşen ziyaretlerde Lefkoşa’nın son iki dönemde içine düşürüldüğü durum ve vicdansızca alınan kararlar rakamlarla ortaya konuldu. Fellahoğlu göreve geldiğinde Lefkoşa Türk Belediyesi’ni normalleştirmek için yapılacakları sıralayarak zorlu geçecek bir yılın ardından 4 yıllık yenilenme sürecinin başlayacağını söyledi.

Taşeronlar Birliği: Fellahoğlu ve ekibi ile çalışmaya hazırız

Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ziyarette yaptığı konuşmada Kadri Fellahoğlu ve ekibine kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. LTB'nin ülkenin amiral gemisi olduğuna dikkat çeken Amca, geminin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Kadri Fellahoğlu ve ekibi ile sokakları pırıl pırıl bir Lefkoşa'ya ulaşmak için kendilerinin üzerine düşen katkıyı koymaya hazır olduklarını belirten Amca, Taşeronlar Birliği olarak sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti. Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çetinsoy da ziyarette yaptığı konuşmada kendilerine ilgi göstererek ziyaret eden Kadri Fellahoğlu ve ekibine teşekkürlerini iletti. Belediyenin durumunun çok vahim olduğunu vurgulayan Çetinsoy, geçmişte belediye ile işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmek için uğraş verdiklerini ama bunu sağlıklı bir temele oturtamadıklarını anlattı. Lefkoşa'nın tarihi boyunca böylesi bir duruma düşmediği söyleyen Çetinsoy, Lefkoşalının bu kez seçim hakkını daha akil olarak kullanacağına inanç belirterek Lefkoşa'nın bir hataya daha şansının olmadığını sözlerine ekledi.
 

Fellahoğlu: Kolları sıvadık, göreve hazırız


CTP-BG LTB Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu da ziyaretlerde yaptığı konuşmada Lefkoşa'nın içerisine düşürüldüğü durumun çok net görüldüğünü ve herkesin hafızasına kazındığını dile getirdi. 2006'dan 2013 yılına kadar Başkent Lefkoşa'ya yaşatılanların ekonomiden politikaya kadar birçok bilimin konusu olduğunu söyleyen Fellahoğlu, “Ama Lefkoşa'nın durumu ile ilgilenecek bilimler arasında en önemlisi tarihtir. Tarih Lefkoşa'yı kimlerin bu duruma soktuğunu yazacağı gibi Lefkoşa'yı kimin ayağa kaldıracağını da yazacak” dedi. LTB'de son iki dönemde ne gelirine göre harcama ne de ihtiyaca göre istihdam politikalarının izlendiğini söyleyen Fellahoğlu, bu yüzden belediyenin sürdürülebilir olmaktan çıktığını ve kendilerinin yeniden sürdürülebilir bir belediye yaratma hedefiyle kolları sıvayarak göreve talip olduklarını ifade etti. 7 Nisan'da yapılacak olan ara seçimlere giderken tüm Lefkoşalının aklında olan sorunun belediyenin bu bütçe açığı ile nasıl düzlüğe çıkarılacağı olduğuna değinen Fellahoğlu, yerel yönetimler alanında uzman kadroları ile yapılan çalışmalarda çözüm önerilerini somut ve açık bir şekilde ortaya koyarak 5 adımda denk bütçe yaratacaklarını anlattı.Yaptıkları tespite göre belediyenin geriye dönük borçları hariç çalışanlara ve halka olan tüm yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için bütçede yıllık 24 milyon lira açık olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, bu rakamın aylık 2 milyona denk düştüğünü söyledi.
 

Çalışmalar tamam, 5 adımda denk bütçe!


Yıllık bu açığın kapatılması için ortaya koyacakları çalışmalara değinen Fellahoğlu, dışarıdan mal hizmet alımını durdurarak 4.2 milyon, belediyenin gelirlerini yüzde 30'dan yüzden 80'e çıkararak yılda 13 milyon, toptancılar halinin yeniden Lefkoşa'ya getirilerek 3 milyon, atık ürünlerin artı değere çevrilmesi için yapılacak olan hurda ve sanayi atıklarının satılmasıyla yıllık 1.8 milyon, reklam panolarının yıllık kira bedelinin 2 milyon lira seviyesinde yeniden kiralanarak toplamda 24 milyon liralık yıllık bütçe açığının kapatılacağını vurguladı.Yaşanacak normalleşme sürecinin ardından hemen olmasa bile Lefkoşa'nın mutlaka Kıbrıs'ın kültür-sanat merkezi olacağını belirten Fellahoğlu, bu konuda Lefkoşa ile anılan tüm festivallerin yeniden canlandırılması ile işe başlayacaklarını sözlerine ekleyerek kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren derneklerin de maddi ve manevi yönden desteklenmesi konusunda açık ve net oluklarını söyledi. YD

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur