1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kuzeyde vaka sayısı 6 oldu
Kuzeyde vaka sayısı 6 oldu

Kuzeyde vaka sayısı 6 oldu

Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkeye gelecek her kişinin KKTC’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 14 gün süreyle kendilerini evlerinde izolasyon altında tutmalarının yasal bir zorunluluk olduğunu açıkladı.

A+A-

21:30: İngiliz üslerinden 2 corona pozitif vakası olduğu açıklandı. 

Üslerdeki tüm askerler 14 gün boyunca karantinaya alındı. 

Güneyde 35, kuzeyde de belirlenen 6 vaka ile birlikte Kıbrıs genelinde COVID-19 virüsü ile enfekte olmuş 41 kişi bulunuyor. 

 

13.00 BM Baris Gucu Sözcüsü açıklama yaptı: Kıbrıs Cumhuriyeti otoriteleriyle görüştük. Kapılar tüm Kıbrıslı Türklere açık . Haberin devamı 

“Vergi Dairesi çalışanları işe gitmeyecek"

12.52  Gelir ve Vergi Dairesi çalışanlarının yarın işe çağrıldığı ancak çalışanların gerekli önlemler alınıncaya kadar işyerlerine gitmeyeceğini bildirildi. Haberin devamı

Geçitkale Belediyesi: Telefonla sipariş vererek alışveriş yapın

12. 50   Geçitkale Belediyesi, 'corona virüs tedbirleri' kapsamında vatandaşların telefon aracılığıyla sipariş vererek market ve bakkallardan alışveriş yapmasını tavsiye etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada özellikle 'en yüksek risk' grubunda olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu konuda daha dikkatli olunması istendi.

Açıklama şöyle: Değerli bölge halkımız, Geçitkale ve bölgesindeki, market ve bakkallarımızdan yapılacak alışverişlerinizi, mümkün olduğunca telefon aracığıyla sipariş vererek yapmanız tavsiye olunur.

Sizlerin sağlığı bizler için her şeyden çok önemli. Özellikle en yüksek risk grubunda olan 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olmaları tavsiye olunur. Hem sizlerin, hem de çevrenizdeki insanların sağlığını korumak insanlık görevimiz olmalıdır. Hepinize sağlıklı günler dileriz.

"14 gün evde izolasyon zorunluluk"

12.50  Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkeye gelecek her kişinin KKTC’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 14 gün süreyle kendilerini evlerinde izolasyon altında tutmalarının yasal bir zorunluluk olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Pilli bugün yaptığı açıklamada, 45/2018 Sayılı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 36’ncı maddesinin verdiği yetkiye dayanarak, ülkeye gelecek her kişinin KKTC’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 14 gün süreyle kendilerini evlerinde izolasyon altında tutmalarının bir yasal zorunluluk olduğunu belitti.

Bu uygulamanın kişilerin kendi iyilikleri, çevresindekilerin ve tüm toplumun sağlığı için bir zaruriyet olduğunu hatırlatan Pilli, kişilerin evde bulundukları bu süre boyunca sağlık personeli tarafından telefonla veya ziyaret edilerek günlük takiplerinin yapılacağını kaydetti. Pilli, “Ancak yine de yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtilerinin ortaya çıkması halinde bu kişilerin 1102 KKTC Sağlık Bakanlığı Alo İhbar Hatlarını araması ve alacakları talimatlar doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor” ifadesini kullandı. 

Tüm kamuoyunun bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeye davet eden Bakan Pilli, bu kurallara uymayanlar hakkında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası’nın 28’inci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacağını kaydetti.

 Bakan Pilli ayrıca bu kişilerin isimlerinin İlçe Emniyet Kuruluna verilerek takiplerinin sıkı bir şekilde yapılacağını belirtti.

Kıbrıs Rum kaynaklar doğrulamadı

12.00 Kıbrıslı Rum kaynakları, geçişlerde yeni bir karar olmadığını belirtti, kuzeydeki bilgiyi teyit etmedi, Kıbrıslı yurttaşlara dönüş hakkı verildiğini söyledi

"Kıbrıslı Türklere izin yok" iddiası

11.30 Polis coranavirüs salgını dolayısıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin bu sabahtan itibaren  geçiş noktalarından güneye geçmek isteyen Kıbrıslı Türklerin geçişine izin vermediğini duyurdu.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan bu açıklama, henüz Kıbrıslı Rum makamlarından doğrulanmadı. Güneydeki kaynaklar, kuzeyde, Kıbrıslı Rumlara izin verilmediği , düzenlemenin bu yönde olduğunu söyledi, “Kıbrıslı Rumlar kuzey geçiş noktalarından geçemeyeceği için onlara izin verilmiyor” dedi. Resmi açıklama yapılmadı.

Turistler geri gönderiliyor

11.00 Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan tüm turistlerin, ülkelerine geri gönderileceğini duyurdu. Bakanlık ayrıca Salamis Otel’de gözetim altında tutulan turist kafilesinin daha iyi beslenme ve sağlık hizmeti alabilmesi için girişim başlattığını bildirdi. Haberi ayrıntıları

Rogers'tan çağrı: Marketlere doluşmayın

10.00   HP Milletvekili Jale Refik Rogers, vatandaşlara "Marketlere doluşmayın"  çağrısı yaptı, yaşanan kalabalık nedeniyle hem çalışanların hem de markete giden kişilerin risk altında bırakıldığını kaydetti.

Marketler Birliği ve market sahiplerine de seslenen Rogers, 'marketlere kısıtlı sayıda insan alınması ve 2 metre kuralına'  uyulmasını istedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan

Rogers, virüsün yayılma hızını azaltmak ve vatandaşların evlerinde oturması için bu yönde karar alındığının altını çizerek şunları kaydetti:  Lütfen marketlere doluşmayı bırakalım!

Hem market çalışanlarını hem oraya giden herkesi risk altında bırakıyorsunuz.

Marketler Birliğine ve market sahiplerine çağrımdır. Lütfen marketlere kısıtlı sayıda insan alınız ve 2 metre kuralını uygulayınız. Kıtlık yok. Marketler çalışıyor.

Lütfen acil olmayan ihtiyaçlar için markete gitmeyiniz. Alınan tüm önlemler halkımızın evde oturması ve virüsün yayılma riskini azaltmak içindir.

Kıbrıs genelinde 32 COVID- 19 vakası

08.14 Sağlık Bakanı Ali Pilli, kuzeyde son yapılan 4 tetkikten birinin daha pozitif çıktığını ve ülkedeki toplam coronavirüs vakasının 6’ya yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, ülkedeki yeni coronavirüs vakasının İngiltere’den gelen bir KKTC vatandaşı olduğunu belirtti.

Bakan Pilli, otellerde gözlem altında tutulan turistlerden üçüne yapılan testlerin ise negatif çıktığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, coronavirüs hastalarının genel durumun iyi olduğunu, hastanede karantinada tedavilerinin sürdüğünü ifade etti.

KIBRIS GENELİNDE VAKA SAYISI 32

Güneyde 26, kuzeyde de belirlenen 6 vaka ile birlikte Kıbrıs genelinde COVID-19 virüsü ile enfekte olmuş 32 kişi bulunuyor

Restoran işletmecisine yasal işlem

08.00  Kalkanlı’da coronavirüs önlemleri çerçevesinde alınan kararlara uymayan restoran işletmecisi hakkında yasal işlem ve soruşturma başlatıldı. 
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, dün akşam Kalkanlı’da, İ.K.’ye (E-37) işletmeciliğini yaptığı restoranı kapatması için polis tarafından ikaz yapıldı. İ.K. restoranı kapadı, sonra yeniden açtı. Yasal emirlere riayet etmeyen işletmeci hakkında yasal işlem başlatıldı.

 

Bu haber toplam 12815 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler