1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Kusur olup olmadığıyla ilgili karar belli”
“Kusur olup olmadığıyla  ilgili karar belli”

“Kusur olup olmadığıyla ilgili karar belli”

Şüpheli ölümü ile kamuoyunda günlerce tartışılan Anıl Aktunçlar ile ilgili soruşturma sürerken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen doku örnekleriyle ilgili sonucun birkaç güne adaya ulaşması bekleniyor.

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda şüpheli ölümü ile günlerce konuşulan ve tartışılan Anıl Aktunçlar ile ilgili soruşturma sürerken, gözler İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora çevrildi.

Aktunçlar’ın kesin ölüm nedenini belirlemek üzere İstanbul’a Ocak ayında gönderilen doku örnekleri sonucunun birkaç güne kadar adaya ulaşması bekleniyor.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Türkiye’ye gönderilen örneklerde ‘doktor kusuru olup olmadığını’ sormadıklarını ilk kez açıklayıp, “Kusur olup olmadığıyla ilgili karar belli. Bilimsel tespiti desteklemek için örnekleri İstanbul’a gönderdik. Bizim elimizde net bulgular var” dese de kesin sonuç Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak Komisyon’un yapacağı inceleme ve değerlendirmede belirlenecek.

Öte yandan Tabipler Birliği tarafından ilgili doktorlar aleyhinde başlatılan ve ilk aşaması tamamlanan soruşturmada Bilirkişi Kurulu oluşturmaya yönelik çalışma sürüyor.

Bazı isimler, ‘bilirkişi’ olmayı kabul etmedi

YENİDÜZEN’e bilgi veren Tabipler Birliği Başkanı Dr Kenan Arifoğlu, Bilirkişi Kurulu için atadıkları bazı isimlerin bu görevi kabul etmediklerini belirterek, “Bu konuda yeni çalışma, atamalar yapıyoruz. Kimsenin bilirkişi olmayı kabul etme zorunluluğu bulunmuyor. Atadığımız bazı isimler bu görevi kabul etmedi. Biz de yeni atama yaptık, cevap bekliyoruz” dedi.

Doktorlar soruşturma ekibine savunmalarını sunmuştu

Hatırlanacağı üzere Tabipler Birliği’nin yürüttüğü soruşturmada olayda ismi geçen doktorlar birliğin soruşturma ekibine savunmalarını sunmuştu.

Soruşturmanın ikinci aşamasında ilgili branşlardan oluşturulan Bilirkişi Kurulu, sunulan raporları inceleyerek, tahkikat yapacaktı.


Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz:

Kusur olup olmadığıyla ilgili karar belli

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Anıl Aktunçlar’ın kesin ölüm sebebini belirlemek adına İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen doku örnekleriyle ilgili sonuçların birkaç gün içerisinde çıkacağını açıkladı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Deniz, gelecek sonuçların kendisi tarafından da yorumlanmasının ardından netlik kazanacağını dile getirdi.

DENİZ: “NET BULGULAR VAR”… Aktunçlar’a otopsi yaparak, ölüm sebebine yönelik bazı bulgular saptayan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, “Kusur(Doktor kusuru) olup olmadığıyla ilgili karar belli. Bilimsel tespiti desteklemek için örnekleri İstanbul’a gönderdik. Bizim elimizde net bulgular var” dedi

“Bulguları teyit etmek istedik”

Öte yandan İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen örneklerde ‘doktor kusuru olup olmadığını’ sormadıklarını da ilk kez ifade eden Deniz, “Kusur olup olmadığıyla ilgili karar belli. Bilimsel tespiti desteklemek için örnekleri İstanbul’a gönderdik. Bizim elimizde net bulgular var” dedi.

Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: İstanbul’a gönderdiğimiz doku örneklerinde hem elde ettiğimiz bulguları teyit etmek hem de kişinin kendisinde mevcut hastalık var mı, ölümüne etki eden bizim tespit ettiğimizden başka bir sebep var mı onu sorduk. Doktor kusuruyla olup olmadığıyla ilgili bir şey sormadık. Bunu sorsaydık raporların gelmesinin 6 ay daha gecikmesine yol açardı. Doku örnekleriyle ilgili sonuçları gerekirse gidip ben alacağım.

RAPOR GELECEK, KOMİSYON KURULACAK… YENİDÜZEN’e bilgi veren Deniz, raporun kendisi tarafından da yorumlanması gerektiğine işaret ederek, bir sonraki aşamada Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak Komisyon’un yapacağı inceleme ve değerlendirmenin ‘doktor ihmali’ olup olmayacağını netleştireceğini açıkladı

“ Doktor ihmaline, komisyon karar verecek”

Deniz, doktor ihmalinin olup olmadığının Türkiye’den gelecek sonucun ardından Sağlık Bakanlığı tarafından kurulacak komisyonda netlik kazanacağını ifade ederek, bu komisyonun uzmanlarla birlikte tüm tahlil sonuçlarını da göz önünde bulundurarak, karar vereceğini kaydetti.


Tabipler Birliği Başkanı Dr Kenan Arifoğlu:

“Rapor gelmeden nihai sonuca varamayız”

YENİDÜZEN’e bilgi veren Tabipler Birliği Başkanı Dr Kenan Arifoğlu, Bilirkişi Kurulu için atadıkları bazı isimlerin bu görevi kabul etmediklerini belirterek, “Bu konuda yeni çalışma, atamalar yapıyoruz. Kimsenin bilirkişi olmayı kabul etme zorunluluğu bulunmuyor. Atadığımız bazı isimler bu görevi kabul etmedi. Biz de yeni atama yaptık, cevap bekliyoruz” dedi.

Arifoğlu, soruşturma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek sonucun da önemli olduğuna işaret ederek, rapor gelmeden nihai sonuca varamadıklarını sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 6721 defa okunmuştur
İlgili Haberler