1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Kurbana ilgi yok, ete var”
“Kurbana ilgi yok, ete var”

“Kurbana ilgi yok, ete var”

Bayramda et satışları artınca, kasapların yüzü güldü

A+A-

Tanju KONURALP
Et satışlarında ciddi bir artış olduğunu belirten kasaplar, kurbanlık konusunda ise ciddi bir düşüş olduğunu vurguladı.
Geride bıraktığımız Kurban Bayramı ile ilgili kasaplar ile görüştük. Kurbanlık konusunda ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıları öne süren kasaplar, insanların artık yalnızca kendilerine bakabilecek duruma düştüğü konusuna değindi. Bir kısım kasap ise AKP’nin ülkede uyguladığı dini dayatmalar sebebi ile insanların kurbanlık talep etmeyerek, tepki gösterdiği iddiasında bulunurken; genelde satışlar konusunda kasapların memnun olduğu görüldü.

Kasaplar ne dedi? Kasaplar ne dedi? Kasaplar ne dedi? Kasaplar ne dedi?

Nazım Pınardan

Bayram münasebeti ile satışlarımız oldukça iyi gitti. Hatta beklediğimizden de iyi gitti diyebilirim. Ancak kurbanlık satışları, geçmiş yıllara göre düştü. Bunun sebebinin de, ülkede yaşanan ekonomik bunalımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Geçmişte insanların ekonomik durumu daha iyiydi ve başka insanlara bayramlarda yardımda bulunabiliyordu. Ama artık herkes kemerleri sıkmak zorun da kalıyor.

Süleyman Mermercioğlu
Et satışlarında bomba etkisi var diyebilirim. Oldukça memnunuz. Ancak kurbanlık konusunda ciddi bir düşüş var. Ben bu düşüşün, AKP’nin ülkeye dini dayatmaları ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Ancak mangallık et konusunda ise insanlar ciddi talepte bulunuyor.  Bu da bizlerin memnun olmasını sağlıyor.

Haberin ayrıntıları bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
Etiketler : ,