
KÜÇÜK DOĞRULADI
Başbakan İrsen Küçük, Haspolat’taki ‘eğitim kompleksi’nde yer alan okulun, özel bir okul olarak çalışmayacağını ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredileceğini söyledi.
Küçük, “Okul, tamamlandıktan sonra tamamen
Başbakan İrsen Küçük, Haspolat’taki ‘eğitim kompleksi’nde yer alan okulun, özel bir okul olarak çalışmayacağını ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredileceğini söyledi.
Küçük, “Okul, tamamlandıktan sonra tamamen bizim Eğitim Bakanlığımıza devredilecek ve bizim müfredatımız içinde eğitim yapacak. Özel bir okul olarak çalışmayacak” dedi.
Başbakan Küçük, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
“1996’DA YAPILAN BAŞVURUNUN 2012’DE BİLGİME GELMESİ KOLAY DEĞİL”
Küçük, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) Başbakanlık önündeki eylemiyle ilgili soruya yanıtında, üniversitenin sahiplerinden Mete Boyacı’nın geçen hafta kendisini ziyaret ederek, üniversite kampusu çevresindeki arazilerin iskana açılmaması gibi bazı taleplerde bulunduğunu söyledi.
Boyacı’nın, Vakıflar Yönetim Kurulu’nun bir hayır kuruluşuna kiraladığı araziyle ilgili taleplerini de yinelediğini kaydeden Başbakan Küçük, söz konusu üniversitenin talebiyle ilgili başvurusunu yaptığını, ancak kendisinin bundan haberdar olmadığını belirtti. Küçük, “Basın yoluyla öğrendiğimizde, 1996’da Vakıflar Yönetin Kurulu’na bir başvurusu olduğunu öğrendik. 1996’da yapılan bir başvurunun, 2012’de Başbakan’ın bilgisine gelmesi pek kolay bir olay değil” dedi.
Küçük, Mete Boyacı ve ailesinin Haspolat’taki aynı alanda 2 bin dönüme ait arazisi olduğu yönündeki haberleri de hatırlattı.
“ÖZEL BİR OKUL OLARAK ÇALIŞMAYACAK”
Başbakan Küçük, adı geçen alanın 20 - 30 milyon liralık eğitim amaçlı bir kompleks inşaatı için bir hayır kuruluşu tarafından 30 yıllığına kiralandığını kaydetti.
Küçük; kolej, yurt, spor salonları ve sosyal tesisleri kapsayacak komplekste yer alacak okulun tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na devredileceğini ve KKTC’deki tüm okullarda uygulanan müfredatın uygulanacağını söyledi.
CAMİ İNŞAATLARI
Başbakan İrsen Küçük, gündemdeki cami inşaatları konusuna da değinerek, inşaatı söz konu olan 2 camiden birinin LTB ile Türkiye Diyanet İşleri’nin imzaladığı bir protokol çerçevesinde; diğerinin ise Haspolat’ta halkın talebi üzerine bir Vakıflar arazisi üzerinde inşa edilmesinin planlandığını belirtti.
Küçük; arazisi, projesi ve parası hazır olan 2 caminin 1 taneye düşürülmesi ve Haspolat’ta adı geçen arazide inşa edilmesi yönünde görüş geliştirdiklerini bildirdi.
“LEFKOŞA İÇİNDEKİ OKULLAR İHTİYACA CEVAP VERMİYOR”
Başbakan Küçük, Lefkoşa içerisindeki okulların ihtiyaca cevap veremez durumda olduğunu kaydederek, okulların belirli merkezlere çıkarılıp, modern yapılara kavuşmasının şart olduğunu belirtti.
Teknik okulların Domuzcular Burnu olarak bilinen bölgeye taşınması yönünde başlatılmış çalışmalar bulunduğunu hatırlatan Küçük, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin arkasındaki okulların da Haspolat’taki komplekse aktarılması ve Lefkoşa’nın göz bebeği olan bölgenin de çarşı, modern bir alışveriş merkezi haline getirilmesini düşündüklerini söyledi.
Küçük, “Bizim, Vakıflar Yönetim Kurulu kararına onay verirken, bunları da düşünerek onay verdik. Yapılması düşünülen, halka daha fazla hizmet ve Lefkoşa’yı başşehre yaraşır bir hale getirmektir” dedi.
“LEFKOŞA İMAR PLANI 1 - 2 HAFTA İÇİNDE KURULUŞLARA SUNULACAK”
Başbakan Küçük, hükümete geldikleri günden beri Lefkoşa’yı başkent durumuna getirmek için çalışmalarda bulunduklarını söyledi.
Şehircilik Dairesi personelinin yürüttüğü çalışmalara Başbakanlık olarak da katkı koyduklarını kaydeden Küçük, son aşamaya gelen İmar Planı çalışmaları çerçevesinde son toplantının geçen hafta yapıldığını belirtti.
Küçük, Lefkoşa’nın yeni imar planının haritalar üzerine işlendikten sonra 1 - 2 hafta içinde ilgili kuruluşların bilgisine ve görüşlerine sunulacağını ve 45 gün sonra açıklanacağını söyledi.
GİRNE YAT LİMANI’NIN “ÖZELLEŞTİRİLMESİ”
Başbakan İrsen Küçük, Girne Yat Limanı’nın özelleştirileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, limanın mevcut haliyle sürdürülmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Dünyada benzeri olmayan limanda son zamanlarda bir sahipsizliğin söz konusu olduğunu ve bunun 2 -3 başlılıktan kaynaklandığını kaydeden Küçük, herkesin dilediği gibi kullandığı limanın artık insanları iter hale geldiğini söyledi. Küçük, şahsen kendisinin 3 yıldır limana gitmediğini ifade etti.
Küçük, Girne Turizm Limanı’nı Turizm Bakanlığı’nın denetimine vererek, ülkeye ve turizme en iyi şekilde hizmet eder duruma getirmek istediklerini söyledi.