1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kiprianu, meclis başkanına şikayet edecek
Kiprianu, meclis başkanına şikayet edecek

Kiprianu, meclis başkanına şikayet edecek

Kiprianu, meclis içindeki ve dışındaki olayları şikayet edecek

A+A-



AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Güney Kıbrıs’taki okullarda kutlanacak yıl dönümlerinin belirlenmesi yetkisinin Kıbrıs Rum Meclisi’nden alınarak Kıbrıs Rum Eğitim Bakanı’na verilmesini öngören yasa tasarısının meclis oturumunda oylanması sırasında ve ardından dışarıdaki protesto gösterilerinde kendisine yönelik yapılan sözlü saldırıları Rum Başsavcılığı ve Meclis Başkanı’na şikayet edecek.
Politis gazetesi: “Sözlü Nefret Başsavcıya Gidiyor – Andros Sözlü Nefreti Teşvikle İlgili Yasa’nın Uygulanmasını İstiyor” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Kıbrıs Rum Meclisi’ndeki oylama ve özellikle meclisten çıkışında bazı protestocuların kendisine yönelik sözlü saldırılarını Kıbrıslı Rum Başsavcısı ve Meclis Başkanı’na şikayet edeceğini yazdı.
Gazete, Kiprianu’nun pazartesi günü Kıbrıs Rum Başsavcı Kostas Kliridis ve Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’e mektup göndereceğini ve meclis oturumu öncesinde, oturum sırasında ve meclis binasından ayrılırken dışarıdaki bazı protestocular tarafından uğradığı sözlü hakaretler çerçevesinde, sözlü nefret, ırkçılık ve fanatikliği teşvik edenlere ilişkin yasanın uygulanmasını talep edeceğini belirtti.
AKEL liderliğinin, söz konusu yasa tasarısı sebebiyle gerçekleştirilen oylama öncesindeki dönemde DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ve diğer bazı küçük partilerin yetkililerinin açıklamalarıyla kışkırtıcılık yaptıkları ve mecliste yaşanan olaylara da sebebiyet verdikleri görüşünde olduğunu yazan gazete, AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun konuya ilişin yaptığı açıklamaya yer verdi.
Stefanu, Kıbrıs Rum Meclisi’nin içinde ve dışında gerçekleşen olayların rastlantısal olmadığını, bazı parti başkanları ve yetkililerinin haftalardır yaptıkları açıklamalarda güttükleri fanatizm ve nefret söylemleriyle halkı ve siyasileri “vatansever olan ve olmayan, hain olan ve mücadele eden, Akıncı ve Türklerin hizmetkarları olanlar” şeklinde bölmelerinin sonucu olduğunu vurguladı.

Polis soruşturma başlattı
Gazete haberinin devamında, Kıbrıs Rum polisinin, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun oylama sonrasında meclis çıkışında bazı protestocular tarafından maruz kaldığı sözlü saldırılara ilişkin inceleme başlattığını yazdı.
Habere göre Rum polisi, kamuya açık alanda küfür suçu işlendiği gerekçesiyle olaya ilişkin televizyon yayınlarının bantlarını incelemeye alırken, Kiprianu’ya da ifade vermeye çağırdı.
Kiprianı’nun bu çağrıya olumlu yanıt vererek ifade vermeye gideceğini belirten gazete, Rum Meclisi korumasının Kiprianu’ya kalabalığın önünden geçmemesi uyarısında bulunduğunu ancak Kiprianu’nun “tavşan gibi oradan oraya kaçmayacağım” ifadesini kullanarak yolunu değiştirmediğini aktardı.
Haravgi gazetesi ise, Kiprianu’ya meclis çıkışında sözlü saldırıda bulunanların “hain, Türk tohumu” gibi küfürler kullandıklarını aktardı.
(tak)
 

 

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur
Etiketler : ,