1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KİME KİRALANDI?
KİME KİRALANDI?

KİME KİRALANDI?

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait binalar “Yeni bir kıyak mı?" sorusunu gündeme getirdi

A+A-

Maliye Bakanlığı’na bağlı, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesindeki binalarının bir bölümünün resmi makamlar tarafından açıklanmayan bir şirkete kiralandığı konuşuluyor ancak bilgi kirliliği "yeni bir kıyak mı" sorusunu gündeme taşıyor.

Ayşe GÜLER

Maliye Bakanlığı’na bağlı, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesindeki binalarının bir bölümünün resmi makamlar tarafından açıklanmayan bir şirkete kiralandığı konuşuluyor ancak  bilgi kirliliği "yeni bir kıyak mı" sorusunu gündeme taşıyor.

Maliye Bakanlığı’na bağlı, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesindeki binalarının bir bölümünün adı açıklanmayan bir şirkete kiralandığı konuşuluyor.

Resmi makamlar binaların kiralandığını doğrulasa da, kiralanan şirkete ilişkin bilgi paylaşılmaması akıllarda soru işareti bırakıyor.  

YENİDÜZEN’e konuşan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, binanın ‘özel bir şirkete’ yaklaşık 10 ay önce kiralandığını doğruladı ancak söz konusu şirket ile ilgili bilgi vermekten kaçındı.

 KİRALAMA DOĞRU, ŞİRKET BİLGİSİ YOK!... Resmi makamlar binaların kiralandığını doğrulasa da, kiralanan şirkete ilişkin bilgi paylaşılmaması akıllarda soru işareti bırakıyor. 

Ambar olarak kullanılacak

Uzun süre Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi bünyesinde ambar olarak kullanılan binaların kiralanmanın ardından da "ambar" olarak kullanılacağı belirtiliyor.

Binanın üst kısımlarında KTHY binasına ait eşyalar ve Milli Arşiv’e ait bazı belgeler de bulunuyor.

Tadilat çalışmaları sürüyor…

Kiralanan binada ise tadilat ve boyama çalışmaları devam ediyor.

Şehir Planlama Dairesi’nin hemen karşısında bulunan binalarda işçiler, şu anda boyama işlemleri yapıyor.

PINAR, ŞİRKET İSMİNİ AÇIKLAMADI…  YENİDÜZEN’e konuşan Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, binanın ‘özel bir şirkete’ yaklaşık 10 ay önce kiralandığını doğruladı, ancak söz konusu şirket ile ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar: “Özel bir şirkete kiralandı”

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Eralp Münür Pınar, binanın ‘özel bir şirkete’ yaklaşık 10 ay önce kiralandığını doğruladı ancak söz konusu şirket ile ilgili bilgi vermekten kaçındı.

YENİDÜZEN’e konuşan Pınar, “Devletin malı atıl durumdaydı, pislik içerisindeydi 5 ya da 10 yıllığına kiralandı. Şu anda tam hatırlamıyorum” dedi. Pınar, daha fazla açıklama yapamayacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 4203 defa okunmuştur
İlgili Haberler