1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kıbrıslı Türk Uzun, Vinson Dağı’nın zirvesinde: “Gerçekten isterseniz önünüzde hiç bir şey duramaz”
Kıbrıslı Türk Uzun, Vinson Dağı’nın zirvesinde:  “Gerçekten isterseniz önünüzde hiç bir şey duramaz”

Kıbrıslı Türk Uzun, Vinson Dağı’nın zirvesinde: “Gerçekten isterseniz önünüzde hiç bir şey duramaz”

Amerika’nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan aslen Güzelyurtlu olan Birkan Uzun, 16 Aralık tarihinde, 4.892 metre yüksekliği ile Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaştı.

A+A-

Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Amerika’nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan aslen Güzelyurtlu olan Birkan Uzun, 16 Aralık tarihinde, 4.892 metre yüksekliği ile Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) konuşan 28 yaşındaki Uzun, Antarktika kıtasındaki Vinson Dağı’nın zirvesine tırmanma hedefinin, dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmayı içeren “Yedi Zirveler” projesinin beşinci ayağını oluşturduğunu söyledi.

Seattle’da özel bir firmada yatırım danışmanlığı yapan Birkan Uzun kendi sosyal medya hesabı üzerinden, Vinson Dağı zirvesinden fotoğraf ve video yayımladı.

Yaptığı paylaşımda, “16 Aralık tarihinde, Antarktika’nın en yüksek noktası (4.892m) olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak Yedi Zirveler projemin beşinci ayağını başarıyla tamamlamış oldum” dedi.

“Hedefiniz ne olursa olsun aklınıza koyarsanız mutlaka başarabilirsiniz”

Beş kişilik ekiple birlikte başarıyla zirveye tırmanışını tamamlamalarının ardından Vinson Dağı’ndaki kamptan paylaştığı videoda Birkan Uzun, “Hedefiniz ne olursa olsun aklınıza koyarsanız mutlaka başarabilirsiniz. Ambargolar buna engel olamaz. Her şey akılda ve kalpte biter. Bir şeyi gerçekten isterseniz önünüzde hiç bir şey duramaz. Dünyanın neresine bakarsanız başarılı Kıbrıslı Türkleri görebilirsiniz. Dünya bunu bilmiyor olabilir ama bilecek. Yavaş yavaş ülkemizi, başarılarımızla tanıtmaya devam ediyoruz ve ben de buna katkıda bulunabildiğim için çok mutlu ve gururluyum ” ifadelerinde bulundu.

Bu tırmanışını bu yıl hayatını kaybeden dedesine adayan Uzun, “Bu tırmanış, canımdan çok sevdiğim ve bu yıl aramızdan ayrılan dedem Celal Sirkecioğlu içindi” dedi.

“Aynı zamanda, Vinson Dağı’na tırmanan ilk Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı olmanın da gururunu yaşıyorum” diyen Uzun, “İnsanlarımıza büyük veya küçük herhangi bir hedeflerini azim, kararlılık ve inanç ile başarabileceklerini gösterebilmek benim için bir ayrıcalıktır” diyerek duygularını paylaştı.

Geçen yıl geçirmiş olduğu bel operasyon nedeniyle yaşadığı ağrılardan dolayı tırmanışın zorlu geçtiğini ancak zirveye ulaşmanın “gurur verici” olduğunu söyleyen Uzun, “Tırmanış ekstrem soğuk hava, güçlü rüzgar ve geçen yıl geçirdiğim bel operasyonu nedeniyle yaşadığım ağrılar sebebiyle kolay olmadı, ama bunlar sadece orada olabilmek için ödediğimiz küçük bir bedel. Zirveye ulaştım, ve kendimle gurur duyuyorum. Ailem, arkadaşlarım ve sponsorlarıma çok teşekkür ederim!” dedi

 

Haber: Anıl Işık

Fotoğraf: Birkan Uzun’un sosyal medya hesabından

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
Etiketler : , ,