1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. 'Kıbrıs Uzay Teşkilatı' NASA ile işbirliği yapacak
'Kıbrıs Uzay Teşkilatı' NASA ile işbirliği yapacak

'Kıbrıs Uzay Teşkilatı' NASA ile işbirliği yapacak

Kıbrıs Uzay Araştırma Teşkilatı bir asteroiti yeniden yönlendirme görevinin önemli bir bölümünü yapmakla görevlendirildi

A+A-

Kıbrıs Uzay Araştırma Teşkilatı’nın (CSEO), bir asteroiti yeniden yönlendirme görevinin önemli bir bölümünü yapmakla görevlendirildiği bildirildi.

 Kıbrıs Haber Ajansı’nın haberine göre, 2020-2022 yıllar arasında başlatılacak olan asteroid/hedefe ulaşmak için yaklaşık bir buçuk seyahat edecek olan insansız görev, ESA’nın gözetiminde, NASA ve İtalya’yla Almanya’nın uzay ajansları arasında bir uluslararası çalışma olacak.

 Kıbrıs Uzay Araştırma Teşkilatı Başkanı George Danos, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) CSEO’dan, İtalya’nın ajansıyla NASA’nınkiyle işbirliği yapmasının istendiğini söyledi.

 İtalya ile işbirliği yaparak bu görevin en önemli bölümünü destekleyeceklerini belirten Danos, hedefin asteroiti yok etmek değil yönünü değiştirmek olduğunu bildirdi.

 CSEO Başkanı, projenin Kıbrıs’ta yapılacağını, böylelikle uzay sanayinin bu önemli sektörüne teknik bilgi geleceğini, istihdam sağlanacağını kaydetti.

 Bu görevi için gerekli uzmanlıklar arasında, elektronik alanlar, telekomünikasyon, mühendislik, robot teknolojisi, bilgisayarlar bulunuyor.

 Danos, bunu daha sonra başka görevlerin de takip edeceğini, kuruluşla Kıbrıs’a verilen insanlık için ilk olan bu olaya katılma fırsatının çok büyük önem taşıdığını, bunun Kıbrıs’taki uzay sanayinin büyük ölçüde geliştireceğini belirtti.

 

 

Bu haber toplam 2488 defa okunmuştur
Etiketler : ,