1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs, erken doğumların en yoğun olduğu Avrupa ülkesi
Kıbrıs, erken doğumların en yoğun olduğu Avrupa ülkesi

Kıbrıs, erken doğumların en yoğun olduğu Avrupa ülkesi

Kıbrıs’ın % 11,1 ile en çok erken bir başka deyimle prematüre doğumların kaydedildiği Avrupa ülkesi olduğu açıklandı.

A+A-

Kıbrıs’ın % 11,1 ile en çok erken bir başka deyimle prematüre doğumların kaydedildiği  Avrupa ülkesi olduğu açıklandı.

Bu değerlendirme, Avrupa Birliği üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti istatistiklerine göre yapıldı. Adanın kuzeyinde bu yönde bir rakam paylaşılmadı.

“Efsane Bebekler Birliği”nin açıkladığı verilere göre, diğer ülkelerde ortalama erken doğum oranı % 8,7 düzeyinde bulunuyor. Ayrıca, tüm dünyada 15 milyon çocuk erken doğarken bir milyondan fazla bebek de hayatını kaybediyor.

 

Birlik yaptığı açıklamada, 17 Kasım 2020 Dünya Erken Doğumlar Günü vesilesiyle, halk arasında erken doğum konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir diz etkinlik gerçekleştireceğini duyurdu.

Açıklamaya göre, bilimsel toplumda, erken/ prematüre tanımı, gebeliğin 37. haftasından önce dünyaya gelen bebekler için yapılıyor.

Erken doğumlar, 5 yaş altındaki çocukların ölüm nedeni olarak ilk sırada yer alıyor. Erken doğan bebeklerin yaşam olasılığı, ne kadar erken doğduğuna, nedenlerine, rahim içindeki koşullara, doğum kontrolü ve Erken Doğanlar Acil Birimine doğru olarak ulaştırılmasına bağlı oluyor.

Ancak sorunların çoğu, büyümeyle ve acil müdahaleyle aşılabiliyor. Erken doğan bebeklerin yaşama oranı son yıllarda, tüm Kıbrıs için referans merkezi olan Makarios Hastanesi’nin Erken Doğanlar Acil Biriminin mükemmel ve uzman bakımıyla, önemli açıdan iyileşme gösteriyor. Ayrıca Limasol Yeni Doğanlar Biriminin de bu sürece katkısının önemli olduğu açıklandı.
 
“Efsane Bebekler’ Birliği Etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa’da Kıbrıs Arkeoloji Müzesi, Limasol ve Baf Orta Çağ Kaleleri erken doğumun sembolü olan mor renkle ışıklandırılacak. Ayrıca A.J Vouros Ltd Yeni Doğanlar Acil Birimdeki tüm bebeklere hediyeler gönderilecek.

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur
Etiketler : ,