1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KAMU-İŞ, Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek!
KAMU-İŞ, Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek!

KAMU-İŞ, Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek!

Kamu-İş okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin ellerinde alınmak istenen toplu iş sözleşmesi ve sendikal haklarına karşı mücadele etmek için yarın taşeron üyelerle Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek.

A+A-

Kamu-İş okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin ellerinde alınmak istenen toplu iş sözleşmesi ve sendikal haklarına karşı mücadele etmek için yarın taşeron üyelerle Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyecek.

Saat 08.00’den itibaren Kamu-İş Genel Merkezi’nde toplanacak hademelerin, 09.30’da Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşe geçeceği ve bakanlık önünde basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Günlerdir okullarda başlatılan grevin ardından bu kez de Bakanlığa yürüme kararı alan KAMU-İŞ, Eğitim Bakanlığı’nın okullara ‘İmza atmayanları okula almayacaksın’ talimatı verdiği gerekçesiyle yarın Bakanlığa yürüyor.

‘İmza atmayanları okula almayacaksın’ talimatı veriliyor”

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yaptıkları tüm uyarılara rağmen üyelerine her türlü mobing ve baskıyı yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nı yarın bir kez daha uyaracaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 “Taşerona imza atmayıp, toplu iş sözleşmesi talep eden üyelerimiz sokağa atılmakla tehdit ediliyor.  Müsteşar müdürlere ‘imza atmayanları okula almayacaksın’ diyerek talimat veriyor. Türk Maarif Koleji’nde görev yapan bir arkadaşımız bu şekilde okula alınmadı. Kamu – İş olarak bu baskıları ve yıldırma politikalarını asla kabul edemeyiz. Yarın sabah 09.30’da sendikamızın önünden taşeron üyelerimizle kortej halinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyerek, Sayın Nazım Çavuşoğlu’nu çalışanların en temel demokratik hakkını çiğnememesi için son kez uyaracağız.”


Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Genel Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “okullarda hademe olarak görev yapan üyelerinin toplu iş sözleşmesi başta olmak üzere sendikal haklarının ellerinden alınmasına asla izin vermeyeceklerini" belirterek, bugünden itibaren süresiz grevde oldukları 9 okula, 16 okul daha eklediklerini duyurdu.

Serdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugünden itibaren greve gidilen 16 okulu şu şekilde açıkladı:

“İskele'de Yenierenköy Lisesi, Yenierenköy İlkokulu, Ziyamet İlkokulu; Güzelyurt'ta Maarif Anaokulu, Özgürlük ilkokulu, Fikri Karayel İlkokulu, Güzelyurt Meslek Lisesi, Zümrütköy İlkokulu; Mağusa'da Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Çanakkale Ortaokulu, Karakol İlkokulu; Girne'de Karşıyaka İlkokulu; Lefkoşa'da Atatürk İlkokulu, Arap Ahmet İlkokulu”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışanların hak ve hukukunu göz ardı ettiğini öne süren Serdaroğlu, “Ülke demokrasisi bu uygulamalarla yara alıyor” dedi.

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur