1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 76 kişi hayatını kaybetti
Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 76 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 76 kişi hayatını kaybetti

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Türkiye'de birçok kentte hissedilirken, can kayıplarına yol açtı, depremin şiddeti Kıbrıs'ı da sarstı. Ülkeden 4 okul kafilemiz de Türkiye’de...

A+A-

Türkiye Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Türkiye'de birçok kentte hissedilirken, can kayıplarına yol açtı, depremin şiddeti Kıbrıs'ı da sarstı. Ülkeden 4 okul kafilemizin de Türkiye’de olduğu öğrenildi.

Elde edilen bilgiye göre; Liselerde Namık Kemal Lisesi ve Gazimağusa TMK Kahramanmaraş’ta.

Ortaokullarda ise Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Gazimağusa TMK ise Adıyaman’da.

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı.

Güncel bilgi: Türkiye’de 76 kişi hayatını kaybetti…

10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre, 76 kişi hayatını kaybederken 440 kişi ise yaralı durumda.

Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı da sarstı. 10 kente bağlı ilçelerde ve köylerde de büyük hasar var. Kentlerden can kaybı bilgileri geliyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

Sarsıntı birçok kentte hissedildi. 

Türkiye'deki deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu can kayıpları olduğunu açıkladı. İlk belirlemelere göre Osmaniye'de 5, Şanlıurfa'da 10 kişi hayatını kaybetti.

İlk bilgilere göre Adıyaman, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’ta yıkılan binalar var..

Saat 04.17'deki depremin etkisiyle Kıbrıs da sarsıntıyla uyandı. Depremi hisseden çok sayıda kişi evlerinden dışarı çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden deprem ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama yok.

4 okul kafilemiz Türkiye’de…

Elde edilen bilgiye göre; Liselerde Namık Kemal Lisesi ve Gazimağusa TMK Kahramanmaraş’ta. Ortaokullarda ise Canbulat Özgürlük Ortaokulu ve Gazimağusa TMK ise Adıyaman’da.

Maraş’tan sevindiren duyuru: "Maraş'a giden Kıbrıslı Türk kafilenin durumu iyi"

Okul sporları için dün Kahramanmaraş’a giden Namık Kemal Lisesi ve Mağusa kolej takımı öğrencilerinden iyi oldukları bilgisi alındı.

Beden Eğitimi öğretmeni Hasan Küdenler, Maraş'a giden Kıbrıslı Türk kafilenin durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Tatar: "Adıyaman'daki kafilemizden haber almaya çalışıyoruz"

YENİDÜZEN'e konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Adıyaman'daki kafilemizden haber almaya çalıştıklarını, Türkiye makamları ile temas halinde olduklarını söyledi.

Üstel: "Henüz net bir bilgi alamadık ama en azından kötü haber de yok"

Başbakan Ünal Üstel de, Türkiye'de meydana gelen depremde etkilenen Kıbrıslı Türklerle ilgili YENİDÜZEN'e konuştu. Üstel, "Henüz net bir bilgi alamadık ama en azından kötü haber de yok" dedi. Üstel, Türkiye'deki yetkililerle iletişimde olmaya çalıştıklarını da belirtti.

Bu haber toplam 3593 defa okunmuştur
Etiketler :