1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı; Alev Şensoy oldu
Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı; Alev Şensoy oldu

Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı; Alev Şensoy oldu

Yeni dönemde başkanlığa oybirliği ile yeniden Alev Şensoy getirildi.

A+A-



CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Kongresi dün gerçekleştirildi. Yeni dönemde başkanlığa oybirliği ile yeniden Alev Şensoy getirildi. CTP-BG Lefkoşa İlçe Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede divanın oluşturulmasının ardından Demokrasi Şehitleri için saygı duruşuna geçildi.
CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı kongreye hitaben yaptığı konuşmada dönem boyunca Lefkoşa Kadın Örgütü’nün topluma mal olan çok yaratıcı aktiviteler gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek katkıda bulunan tüm kadınlara teşekkür etti. LTB Ara Seçim sürecinde partinin başarıya ulaşmasında kapı kapı Lefkoşa’yı gezen kadınların hayati bir rol üstlendiklerine vurgu yapan Ceylanlı, gelecek süreçte görev alacak kadınları daha da zorlu bir dönemin beklediğine işaret ederek partinin önünde kazanması gereken üç seçim olduğunu ifade etti.
CTP Kadın Örgütü Sibel Sorakın da kongrede yaptığı konuşmada Olağan Kadın Kurultayı sürecinde ilçe kongrelerini sürdürdüklerini dile getirerek çalışmalar hakkında kongreye bilgi verdi.
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da kongreye hitaben yaptığı konuşmada kadınsız hiçbir mücadelenin başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağına işaret ederek kadınların sürdürdüğü mücadeleyi selamladı. LTB Ara seçimlerinde elde edilen başarıda kadınların katkısının çok önemli olduğuna vurgu yapan Yorgancıoğlu, gelecek dönemde partinin önünde üç tane kritik seçim olduğuna değinerek üç seçimden de mutlak zafer ile çıkmak için dayanışma ruhu ile çalışacaklarını ifade etti. UBP Hükümeti’nin ülkeyi yangın yerine çevirdiğini dile getiren Yorgancıoğlu, aldığı talimatları uygulayan hükümetin, ülkenin kaynaklarını peşkeş çekerek halktan aldığını el değiştiren sermayeye verdiğini kaydetti.

Şensoy: 7 Nisan zaferi kadınların…
Konuşmaların ardından faaliyet raporunu sunmak için kürsüye çıkan CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Alev Şensoy, 9. dönem faaliyetlerini kongreye sundu. Görevde oldukları süre içerisinde LTB’yi kriz girdabına sokan yönetimden Lefkoşa’yı kurtarmak için çok çalıştıklarına değinen Şensoy, 7 Nisan seçimlerinde kazanılan zaferde herkesin katkısının bulunduğunu fakat en önemli katkının Kadın Örgütü’ne ait olduğunu ifade etti.
Kadınların demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinde lokomotif rolünün evrensel bir gerçeklik olduğuna işaret eden Şensoy, Kıbrıs’ta 40 yılı aşkın bir süredir barış ve demokrasi mücadelesi yürüten bir partinin kadınları olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yeni yönetim belirlendi
Faaliyet raporunun kongrenin onayına sunulup onaylanmasının ardından organ seçimlerine geçildi. Yapılan seçimlerin ardından tek aday olan Alev Şensoy oybirliği ile yeniden İlçe Başkanlığı görevine getirilirken İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine de Ayşen Çetinsoy, Sezen Tansel, Özlem Erzen, Feriha Tel, Katriye Cenkler, Lamia Yıldırım ve Gamze Kiracıoğlu Paşa oybirliği ile seçildi. TAK

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur