1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İşte 4 maddelik taslak protokol
İşte 4 maddelik taslak protokol

İşte 4 maddelik taslak protokol

İşte Sağlık Bakanlığı’nın TIP-İŞ’e sunduğu 4 MADDELİK TASLAK PROTOKOL!..

A+A-

 

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAĞLIK BAKANLIĞI PROTOKOL

1.Meclis Alt Komitesinde görüşülmesine başlanan doktorların özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili Kamu Sağlık Çalışanları Değişiklik Yasası’ndaki düzenlemelerin bu Yasama döneminde (Haziran 2017 tarihine kadar) yürürlüğe girecektir.

2. Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 40’ıncı maddesinde bulunan özel hasta bakma hakkı yeniden düzenlenerek muayene, tetkik ve her türlü tedaviyi içerecek şekilde düzenlenecektir. (Çağrı yapılmış olup, 15.05.2017 tarihinde Teknik Kurul Toplantısı gerçekleştirilecektir.) Ayrıca, altyapının yetersiz olması halinde, altyapılar tamamlanıncaya kadar (poliklinik odası, ameliyathane, cerrahi bölümler, tıbbi cihaz ve ekipman) özel hastane ve kliniklerden de yararlanılabilmesi için Tüzük çalışmaları başlatılacak ve en geç Haziran 2017 tarihine kadar bitirilecektir.

3.Kamu Çalışanı Tabipler Yasası’nın ivedi olarak Teknik Kurulda görüşülmeye başlanacaktır. (15.05.2017 tarihinde Teknik Kurul toplantıya davet edilmiştir.) Ayrıca zaman kazanma adına Bakanlığımız 09.05.2017 tarihinde saat 18.00’de Sendikanız ile Yasa Taslağını madde madde görüşmeye hazırdır.

4. Döner Sermaye Yasası ve Tüzüklerin (Yasa Taslağı ve Tüzük Taslakları daha önce Bakanlığımız tarafından Sendikanıza verilmiş olup, istenmesi halinde iki Yasa Taslağı ile Tüzük Taslakları bir kez daha Sendikanıza verilebilir) bu Yasama döneminde (Haziran 2017 tarihine kadar) yürürlüğe girecektir.

Bu haber toplam 4307 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler