1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İskele'de Başkan Selma Yorgancı
İskelede Başkan Selma Yorgancı

İskele'de Başkan Selma Yorgancı

CTP İskele İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, CTP İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu, CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, merkez yönetim kurulu üyeleri, İskele Kadın Örgütü üyeleri ve çok sayıda partili yer aldı

A+A-

CTP Kadın Örgütü İskele İlçesi 5. Olağan Kongresi dün akşam  geniş bir katılımla gerçekleştirilerek yeni dönemde ilçe başkanlığına yeniden Selma Yorgancı getirildi. CTP İskele İlçe Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede, CTP İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu, CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, merkez yönetim kurulu üyeleri, İskele Kadın Örgütü üyeleri ve çok sayıda partili yer aldı. Kongre, Demokrasi Şehitleri anısına saygı duruşunun ardından kongre divan başkanlığına oybirliği ile Zühre Civa seçildi.

YORGANCI: HALK KURTULUŞU CTP’DE GÖRÜYOR

Divanın oluşturulmasının ardından kongreye hitap eden CTP Kadın Örgütü İskele İlçe Başkanı Selma Yorgancı, ülkenin UBP’nin beceriksizliği ile boğuştuğu bu dönemde gerçekleştirdikleri kongrelerinin geleceğe dair büyük bir umut olduğunu ifade etti. Her CTP’li gibi kendilerinin de birleşik bir Kıbrıs çatısı altında eşitlik, adalet ve insanca bir yaşam için mücadele verdiklerini dile getiren Yorgancı, İskeleli kadınların erkeklerle omuz omuza çoğu kez de bir adım önde bu mücadelenin birer neferi olduklarını belirtti. İskele bölgesinin yıllardan beridir UBP’nin seçim zaferlerinin anahtarı olduğuna değinen Yorgancı, artık kadınların aydınlandığını ve sorgulayarak çözüm ararken tek çıkışın CTP olduğunu anladıklarını ifade etti.

SENNAROĞLU: İSKELE’DEN BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ

CTP İskele İlçe Başkanı ve Milletvekili Önder Sennaroğlu da kongreye hitaben yaptığı konuşmada CTP’nin yıllardan beridir sürdürdüğü mücadelede kadınların hep ön saflarda ve yadsınamaz bir rollerinin olduğuna dikkat çekerek İskele’de birinci parti çıkma hedeflerine doğru yürürken en önemli desteğin de yine kadınlardan geldiğini anlattı.
CTP’nin İskele bölgesinde her geçen gün örgütlü yapısını daha güçlendirdiğine vurgu yapan Sennaroğlu “Daha bir yıl öncesine kadar örgütlü olmadığımız Kumyalı, Yedikonuk ve Derince köylerinde ilk yapılacak ilk seçimde birinci olarak çıkacağız ve esas hedefimiz bölgede birinci parti çıkmaktır bunu da kadınlarımızla birlikte başaracağız” dedi.

SORAKIN: KÖKLÜ GELENEK, GÜÇLÜ GELECEK!


CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da kongrede yaptığı konuşmada olağan kadın kurultayına doğru giderken son ilçe kurultaylarını da İskele’de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek geniş bir coğrafyaya sahip İskele’de kadın dayanışmasının önemine vurgu yaptı. Kadınsız hiçbir mücadelenin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığına işaret eden Sorakın, CTP Kadın Örgütü’nün ülkede kadın sorunlarının çözümü için politikalar üreten tek kadın örgütü olduğunu ifade etti.
Kadınların partinin köklü geleneğini gelecek kuşaklara daha güçlü bir şekilde aktarılması konusunda büyük sorumluluklar taşıdığına vurgu yapan Sorakın, kadınların fikir zenginliklerini dengeleyip bütünleştirmede de önemli bir denge unsuru olduğunu belirtti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardında faaliyet raporu okunarak kongrenin onayına sunuldu. Faaliyet raporu oy birliği ile onaylanırken CTP Kadın Örgütü İskele İlçe Başkanlığına tek aday olan Selma Yorgancı yeniden oy birliği ile göreve seçildi. Yeni dönem İlçe Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Emine Mülazim, Meyrem Muhtaronbaşı, Melek Karabaşak, Dudu Ergüven, Nevval Cemmedo, Perihan Tulga, Meral Sertsoy ve Songül Nurçin seçildi.

Bu haber toplam 1621 defa okunmuştur