1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘İMZA KARŞILIĞI’ İNSAN HAYATI!
‘İMZA KARŞILIĞI’ İNSAN HAYATI!

‘İMZA KARŞILIĞI’ İNSAN HAYATI!

Vücutlarında ağır metal tespit edilen 13 çalışan Ankara’da…

A+A-

Devlet Laboratuvarı’ndaki yangın sonrasında vücutlarında ağır metal tespit edilen 13 çalışan dahil, tüm personele yangın sonrasında farklı bölümlerde “geçici olarak görev almaları için” ‘kabul ve taahhüt ediyorum / etmiyorum’ yazılı kağıt imzalattırıldığı ortaya çıktı.

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda endişe ve paniğe neden olan Devlet Laboratuvarı’ndaki yangın sonrasında vücutlarında ağır metal tespit edilen 13 çalışan dün Ankara’ya gitti.  
Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’nde müşahede altına alınan laboratuvar personeline yangın sonrasında farklı bölümlerde geçici olarak görev almaları için ‘kabul ve taahhüt ediyorum / etmiyorum’ yazılı kağıt imzalattırıldığı ortaya çıktı.
Çalışanlardan 3’ü bu belgeyi imzalamayarak, görevlendirmeleri kabul etmedi.
Görevlendirmeyi reddeden çalışanlardan birinin Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde birinin de Lefkoşa Trenyolu Polikliniği’nde göreve başladığı öğrenildi.

Tatar’dan Dana’ya…

YENİDÜZEN, personele taahhütlü olarak imzalatılan söz konusu belgeyi ele geçirdi. Yazı, şu anda ciddi sağlık sorunları yaşayan Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar tarafından,  23 Ocak’ta Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’ya yazıldı…

Yazıda  personelin imzaları, ‘kabul ediyorum’ ibareleri görülüyor… Müsteşar Dana’ya gönderilen yazıda şunlar ifade ediliyor: “22 Aralık 2016 tarihinde Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde çıkan yangın dolayısıyla personelin farklı yerlerde görevlendirilmesi hususundaki 20 Ocak 2017 tarihli yazınıza istinaden hazırlanan liste ektedir. İlaç ve Kimyasal Analizler Şubesi, Mikrobiyoloji Şubesi, Pestisit ve Kalıntı Analizleri Şubesi ve Radyobiyoloji ve Çevre Analizleri Şubesi’nin numune kabulüne başlaması ile birlikte bu şubelerdeki yoğunluk arttığından Adli Kimya Fen Şubesi ve Besin Analizleri Şubesi personelinin geçici olarak diğer dört şubede görevlendirilmesi iş akışını rahatlatacaktır. Ekteki liste tüm personelin imzası ile birlikte çalıştıkları şubede veya görevlendirilecekleri diğer birimlerde çalışmayı kabul ve taahhüt ediyorum/etmiyorum şeklinde düzenlenmiştir”

Tüm personel gönderilecek…

Yangın ve sonrasında izlenen prosedür ile ilgili tartışmalar sürerken, 13 personelin Ankara’ya gönderilmesi çalışanlar arasındaki huzursuzluğu sonlandırmadı.

Sağlık Bakanlığı’nın tüm personeli 3 veya 4’erli gruplar halinde Ankara’ya göndermek için çalışmalara başladığı öğrenildi.

Kan tüküren, ani ataklar yaşayan personel kendi imkanlarıyla İstanbul’da tedavi oldu

Öte yandan Devlet Laboratuvarı Dairesi Müdürü Mehmet Tatar’ın tedavisi İstanbul Acı Badem Hastanesi’nde devam ederken, Tatar dışında 1 çalışanın da kendi imkanları ile İstanbul’a gittiği ortaya çıktı.

Yangın sonrasında ‘kan tükürdüğü, ani ataklar yaşadığı ve tiroit rahatsızlığı’ yaşadığı gerekçesiyle İstanbul’a giden personel, önceki gün adaya dönse de, Ankara’ya tedaviye giden grupla birlikte yeniden kontrole gitti.


Sucuoğlu “Ölümcül ya da kansere neden olacak bir şey yok” demişti…

Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yangın sonrasında 52 laboratuvar çalışanında yapılan sağlık kontrollerinde 2’si temizlik görevlisi olmak üzere toplamda 10 kişide ‘ağır metal’ tespit edildiğini açıklamıştı.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Sucuoğlu, çalışanların tedavilerinin Ankara’da mı yoksa burada mı olacağının bugün kesinleşeceğini, ancak büyük ihtimalle hepsinin de Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne gönderileceklerini söylemişti.

Yangınla birlikte laboratuar çalışanlarına 15-20 yıldır tahlil yapılmadığının da ortaya çıktığını dile getiren Sucuoğlu, bu durum nedeniyle tespit edilen ağır metallerin yangın öncesinde mi sonrasında mı oluştuğunun kafalarda soru işareti bıraktığını kaydetmişti.

 

Bu haber toplam 8360 defa okunmuştur
İlgili Haberler