1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İlker Arabacı'nın durumu kritik
İlker Arabacı'nın durumu kritik

İlker Arabacı'nın durumu kritik

Bellapais’te önceki gün meydana gelen adam yaralama olayı yargıya taşındı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Bellapais’te önceki gün meydana gelen adam yaralama olayı yargıya taşındı. 28 yaşındaki İlker Arabacı’yı göğsünden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan, 18 yaşındaki kadın zanlı D.C dün mahkemeye çıkarılarak hakkında 1 gün ek tutukluluk alındı. Ormanlık arazide elleri arkadan bağlı, çırılçıplak vaziyette ağır yaralı olarak bulunan Arabacı’nın ise hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Bu arada zanlı D.C.’yi “fuhuşa teşvik etme” suçlamasıyla ilgili olarak da isminin baş harfleri S.S. olan şahıs tutuklanıp, mahkemeye çıkarıldı, aleyhine 1 gün ek tutukluluk alındı.

 

“Adam öldürmeye teşebbüs”

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Emine Taşkın ve zanlıların avukatları hazır bulundu.

İlk önce ağır yaralama meselesiyle ilgili olarak zanlı D.C. yargı huzuruna çıkarıldı. Olayla ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Demir, zanlı D.C.’nin “adam öldürmeye teşebbüs” ve “ağır yaralama” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

Göğüsüne 1 kez sapladı

Demir, 12 Temmuz’da Girne Beylerbeyi bölgesinde saat 11:00 raddelerinde bir ormanlık arazi içerisinde KKTC’de turist statüsünde bulunan D.C.’nin sebebi henüz belli olmayan bir gerekçeden dolayı, tasarrufunda bulundurduğu henüz tespit edilemeyen delici ve kesici bir aletle, İlker Arabacı’nın göğsüne bir kez sokmak suretiyle öldürmeye teşebbüs ederek ağır yaraladığını açıkladı.

 

Arabacı’nın durumu ağır

Demir, aynı gün İlker Arabacı’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, ameliyata edildiğini daha sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti. Meselenin yeni başladığını, ciddi bir mesele olduğunu aktaran Umut Demir, olayla ilgili alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 


“Fuhuşa teşvik etme” suçlaması

Ardından zanlı S.S. yargıç huzuruna çıkarıldı. Zanlı hakkındaki bilgileri polis memuru Ali Aslan mahkemeye aktardı. Yeminli şahadet veren Aslan, zanlı S.S.’nin “fuhuşa teşvik etme” meselesiyle ilgili olarak tutuklandığını açıkladı. Aslan, 12 Temmuz’da “adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı D.C.’yi, zanlı S.S.’nin ücret karşılığında cinsel ilişkiye girmesini sağlayarak para temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı S.S.’nin aynı gün tutuklandığını belirten Aslan, zanlının evinde yapılan aramada 2 bin 500 TL ve 200 Dolar bulunarak emare alındığını ifade etti. “Fuhuşa teşvik etme” meseleyle ilgili olarak gerçek isimleri tespit edilemeyen 2 kadın daha olduğunu kaydeden Aslan, zanlının bu kadınların isimlerini söylemediğini aktardı. Zanlı S.S. ile ilgili soruşturmanın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğunu aktaran Ali Aslan, zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

1’er gün tutukluluk

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı D.C. ve zanlı S.S. hakkındaki tüm olguları ve beyanları dikkate alarak, söz konusu meselelerin toplumu rahatsız eden suç türlerinden olduğuna vurgu yaptı. Her iki meselenin de henüz yeni başladığını aktaran Mesutoğlu, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı D.C. ve zanlı S.S.’nin 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.     

 

Bu haber toplam 5699 defa okunmuştur
İlgili Haberler