1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "HÜKÜMET GELECEĞİMİZDEN ÇALIYOR"
"HÜKÜMET GELECEĞİMİZDEN ÇALIYOR"

"HÜKÜMET GELECEĞİMİZDEN ÇALIYOR"

Erhürman: Attıkları her adımda geleceğimizden çalan bir hükümetle karşı karşıyayız

A+A-

 

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), gerçekleştirdiği kurultayın ardından geride kalan dönemi değerlendirmek amacıyla başlattığı Genişletilmiş İlçe Meclisi toplantılarına Lefkoşa’da devam etti. Genel Başkan Tufan Erhürman, geride kalan dönemde üretilen politikaların yanı sıra, gezilen köylerde ve üretim tesislerinde yurttaşlarla kurulan ilişkilerden edinilen izlenim ve gözlemleri parti üyeleriyle paylaştı. Toplantıya milletvekili ve MYK üyelerinin yanı sıra, Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Lefkoşa İlçe Başkanı Rifat Arşehit, CTP’nin bir süreden beridir “Sokaktayız” sloganıyla bütün ilçelerde sokak sokak gezdiğini, iş yerleri ve köyleri ziyaret ettiğini, büyük yerleşim birimlerinde de partililerle toplantılar gerçekleştirdiğini aktardı. Tüm bunları yaparken bir yandan da parti politikalarını şekillendirdiklerini kaydeden Arşehit, toplumdan da son derece olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi. 

 

ERHÜRMAN: YENİ POLİTİKALARIMIZI GELİŞTİRMEYE BAŞLADIK

Genel Başkan Tufan Erhürman üyelere seslendiği konuşmasında göreve beş ay önce geldiklerini ve bu sürede yeni politikalar geliştirmeye başladıklarını söyledi. Hedeflerinin parti duvarlarının dışına çıkıp insanlarla doğrudan doğruya temas kurmak olduğunun altını çizen Erhürman, Kıbrıs Sorununda kapsamlı bir çözüme ulaşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ancak bu çabalarının, çözüm olsa da olmasa da geliştirilmesi gereken politikaları geliştirmelerini engellemeyeceğinibelirtti. Yeni geliştirdikleri politikaların temeline ekonomiyi koyduklarına vurgu yapan Erhürman, sol partilerin politikalarının temelinde her zaman ekonominin bulunduğunu ifade etti. 

 

“SORUNLARA NASIL ÇÖZÜM BULUNABİLECEĞİNİ TARTIŞIYORUZ”

Hemen her gün farklı bir bölgeyi ziyaret ettiklerine değinen Erhürman, insanların bir numaralı sorununun ekonomi olduğunu, üreticilerin sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu, herkesin çocuklarının ve torunlarının yaşamlarını bu ülkede sürdürmesini sağlayacak ekonomik koşulların yaratılamamış olmasından dolayı endişe taşıdığını belirterek, sorunların çözümlerini sahada, bu sorunları doğrudan doğruya yaşayan insanlarla birlikte üreteceklerini ve üretmeye başladıklarını söyledi.

 

“ÜRETİCİLERİN YAŞADIĞI PEK ÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜ KOOPERATİFLEŞME”

Erhürman, ülkede her şeye karşın üretmeye çalışan insanların girdilerin pahalılığından, üretim teknolojilerini geliştirememekten ve pazarlamadan kaynaklanan pek çok sorununun çözümünün güçleri birleştirmekten ve kooperatifleşmekten geçtiğini söyledi. Kıbrıslı Türklerin ekonomik açıdan bir sarmalın içerisinde bulunduğunu ifade eden Genel Başkan Erhürman, “Genç girişimcilerimiz, üreticilerimiz var. Bu insanlarla çok uzun bir süreden beridir doğrudan temasımız yok. Şimdi doğrudan temas kuruyor, sorunları yerinde, sahada inceliyor, çözüm önerilerini birinci ağızdan dinliyoruz. Sol bir parti olarak ekonomi modelimizi doğrudan doğruya ekonominin içinde olan ve sorunları yaşayan insanlarla birlikte üretiyoruz. Ve görüyoruz ki bir an önce güçlerimizi birleştirmeyi başaramazsak üretmeye devam etmemiz mümkün olmayacak. Oysa biz üretenin yok olmayacağını, varoluşumuzun esas garantisinin üretmek olduğunu biliyoruz. O nedenle güçlerimizi birleştirerek üretmeliyiz. Daha fazla, daha kaliteli, daha planlı üretmemizi sağlayacak politikalar üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

“TURİZM ÖNCÜ SEKTÖRDÜR SÖZÜ BUGÜNE KADAR LAFTA KALDI”

Turizmin yıllardır öncü sektör olarak tanımlandığını ancak bunun sadece lafta kaldığını dile getiren Erhürman, “Nasıl olacak da Lefke’yi, Çamlıbel’i, Karpaz’ı özelde eko-agro turizmin, genelde alternatif turizmin merkezi yapacağız? Nasıl becereceğiz de büyük otellerde daha fazla yerli ürün tüketilmesini sağlayacağız? Nasıl olacak da büyük otellere gelen turistleri esnafla buluşturacağız? Esnaf her yerde batıyor. Tüm bu sorunlara geliştireceğimiz politikalarla çözüm üreteceğiz” dedi. 

 

“AZINLIK HÜKÜMETİNİN YARATTIĞI SORUNLARLA DA BOĞUŞUYORUZ”

Tüm bu konularla uğraşırken bir yandan da UBP-DP Azınlık Hükümetinin yarattığı sorunlarla boğuştuklarını kaydeden Erhürman, her adımında ülkenin alternatif turizm olanaklarını yok etmeye yönelen bir hükümetle karşı karşıya olduklarını vurguladı.“İktidarda kaldıkları her gün gelecek kuşakların haklarından bir şeyleri daha çalan bu hükümetten de, onların temsil ettiği zihniyetten de, bu ülkede 1974’ten beri var olan adaletsiz sistemden de bir an önce kurtulmalıyız” diyen Erhürman, bunun yakın olduğunu, o nedenle alternatif politikaların hızla üretilmesi gerektiğini, bunun için çok çalıştıklarını söyledi.

 

“KAPSAMLI ÇÖZÜM İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ”

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile yaptıkları görüşmede Eide’nin yeni bir metodoloji fikrinden bahsettiğini belirten Erhürman, “Bu yeni metodoloji ne kadar tutacak göreceğiz. Önümüzdeki günlerde tüm taraflarla yeniden görüşmemiz ve bir an önce kapsamlı çözüme ulaşılması, masanın Temmuz ayında yaşanma ihtimali olan gerginlikler dolayısıyla dağılmaması için daha yoğun çaba göstermemiz gerekecek” dedi. 

 

Bu haber toplam 2042 defa okunmuştur
Etiketler : ,