1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu: “LTB, sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak”
Hüdaoğlu: “LTB, sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak”

Hüdaoğlu: “LTB, sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak”

Hüdaoğlu, 5 bin yıllık bir yaşam bulunduran ve yaklaşık bin yıllık başkent olan Lefkoşa’nın, savaşlar ve isyanlar dışında hiç bu kadar kötü duruma düşürülmediğini söyledi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu, 5 bin yıllık bir yaşam bulunduran ve yaklaşık bin yıllık başkent olan Lefkoşa’nın, savaşlar ve isyanlar dışında hiç bu kadar kötü duruma düşürülmediğini söyledi. Yaşanan olumsuz durumun baş sorumlularının Ulusal Birlik Partisi (UBP) ile Demokrat Parti (DP)’nin bazı üst düzey yetkililer olduğunu ileri süren Hüdaoğlu, LTB’yi bu zihniyetlerden kurtarmak gerektiğini kaydetti.
TDP’den yapılan açıklamaya göre, Hüdaoğlu bu konudaki açıklamayı, seçim çalışmaları çerçevesinde İşadamları Derneği (İŞAD)’i ziyaretinde yaptı. Hüdaoğlu, İŞAD ziyaretinde Dernek Başkanı Metin Şadi ve yöneticilerle görüş alışverişinde bulundu.

Hüdaoğlu, kendi yönetimindeki LTB’de idari ve mali disiplinin öncelikleri olacağını, adil ve şeffaf yönetim getireceklerini ifade ederek, temel amacın LTB’yi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu belirtti.

Hüdaoğlu, LTB’de 2012 yılı hariç 148 milyon TL borç olduğuna işaret ederek, bu borcun tek bir merkezde toplanarak uygun faizle zamana yayılarak ödeneceğini söyledi.

Suphi Hüdaoğlu, işe gelmeden maaş alanlarla çalışmadan maaş çekmek isteyenlere sıfır tolerans göstereceklerini; geriye kalan personeli ise üretken bir şekilde çalıştıracaklarını anlatarak, turisti esnafla buluşturacak şehir turu, Surlar İçine Sağlık Ocağı, çalışanların çocuklarına yönelik kreş uygulamasının hem çalışanları aktif hale getirecek, hem de gelir getirici projeler olacağını kaydetti.

“GIDA VE SU GÜVENLİĞİ”

Konuşmasında sebze ve meyvelerin denetimini yapacak etiketleme sistemi, sağlıklı ve güvenli okullar projesi, şebeke sularının tahlil edilmesi ve halka doğru bilgilerin verilmesini içeren gıda ve su güvenliği projesini anlatan Hüdaoğlu, halkın sağlıklı ortamda yaşaması, sağlıklı yiyecekler tüketmesini sağlamanın; şebeke sularının temiz olmasının, kendi yönetimindeki LTB’nin olmazsa olmazları olacağını ifade etti.

Suphi Hüdaoğlu’na, İŞAD ziyaretinde, TDP Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto eşlik etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, LTB’de bir yandan çalışanların hak ve çıkarlarını koruyup gözetme, diğer yandan özel sektörünün önünün açılması ve hizmet sektörüne katkıda bulunması olduğuna işaret ederek, bunların TDP açısından vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda tanınmış tek kamu kurumu olan LTB’ye sahip çıkmak ve halkın yeniden uluslararası alanda en iyi şekilde temsil eder duruma getirmek amacıyla yola çıktıklarını anlatan Özyiğit, TDP’nin kararlı olduğunu belirtti.

Suphi Hüdaoğlu ve ekibinin, UBP ve DP tarafından komaya sokulan LTB’yi içine düşürüldüğü durumdan çıkaracak nitelikte olduğunu ileri süren Özyiğit, İŞAD’ın desteğini istedi.

(tak)

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur