1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu, KTAMS’ı ziyaret etti
Hüdaoğlu, KTAMS’ı ziyaret etti

Hüdaoğlu, KTAMS’ı ziyaret etti

Hüdaoğlu, “Biz üretken emekten yanayız. Gerçekten üreten ve alın teri ile çalışan kişiler hak ettiği maaşını düzenli olarak alacak, yatırımları da yapılacak” dedi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte KTAMS’ı ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, heyete, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto da eşlik etti.

Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda tanınmış bir simgesi olan LTB’nin kötü yönetimler nedeniyle diz çökertildiğini belirtti.

Özyiğit, LTB’ye sahip çıkmanın görevleri olduğunu ve ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Dr. Suphi Hüdaoğlu ve tertemiz, alanlarında başarılı 15 Belediye Meclis Üyesi adayla birlikte yola çıktıklarını belirten Özyiğit, “Bu Mücadele hepimizin mücadelesidir. Başarırsak birlikte başaracağız” dedi.

SUPHİ HÜDAOĞLU

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ise, LTB’nin özellikle son iki dönemde kötü yönetimler ve belirli zihniyetlerin arka bahçesi olarak görülmesi nedeniyle çökertildiğini belirterek, bunda da en önemli payın, DP ile UBP’li bazı üst düzey yetkililerde olduğunu savundu.

LTB’deki aşırı istihdamların büyük çoğunluğunun DP döneminde yapıldığını ileri süren Hüdaoğlu, gelinen aşamada işe gelmeyenler ile çalışmadan maaş almak isteyenlere sıfır tolerans göstereceklerini, geriye kalan personelin de üretken bir şekilde çalışacağını söyledi. Hüdaoğlu, “Biz üretken emekten yanayız. Gerçekten üreten ve alın teri ile çalışan kişiler hak ettiği maaşını düzenli olarak alacak, yatırımları da yapılacak” dedi.

LTB’nin tahsil etmesi gereken miktarın sadece %25’ini yapabildiğini, bunun %80’lere çıkarılması halinde, çalışanların maaşlarının ödenmesi ve yatırımların yapılmasının sorun teşkil etmeyeceğini belirten Hüdaoğlu, çalışanların ödenmesinin öncelikleri olacağını söyledi.

Göreve geldikleri günden itibaren mali yapılandırmaya başlayacaklarını söyleyen Hüdaoğlu, “Borcu 1+4 yıllık bir planlama ile kapatacağız. Ziraat Bankası, AB Kalkınma Bankası veya Kuzey Avrupa Fonu gibi fonlardan yararlanarak, uygun bir kredi ve adil bir yapılanma ile bu borcu kapatacağız” şeklinde konuştu.

“MUTLAKA HESAP SORULACAK”

Hüdaoğlı, göreve gelmeleri halinde LTB’deki tüm yasa dışılıklar ile usulsüzlüklerin hesabını soracaklarını yineledi. Bu konuda kararlı olduklarını belirten Hüdaoğlu, “Göreve geldiğimiz gün beyaz bir sayfa açacağız, şeffaf olacağız, ancak geçmişe dönük de mutlaka hesap soracağız” dedi.

Hüdaoğlu, konuşmasında ayrıca, Surlar İçine Sağlık Ocağı, Sağlıklı ve Güvenli Okullar Projesi, Lokmacı’dan gelen turistlere yönelik şehir turları, toplu taşımacılık, gıda ve su güvenliği gibi hem çalışanları üretken hale getirecek, hem de gelir getirici projeleri hakkında da bilgiler verdi.

(tak)

Bu haber toplam 1133 defa okunmuştur