1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hüdaoğlu, adil ve şeffaf yönetim sözü verdi
Hüdaoğlu, adil ve şeffaf yönetim sözü verdi

Hüdaoğlu, adil ve şeffaf yönetim sözü verdi

TDP, LTB Başkan Adayı Hüdaoğlu, Temiz Toplum Derneği’ni ziyaret etti

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Suphi Hüdaoğlu, LTB’nin kötü yönetim ve yasa tanımazlık nedeniyle battığını savunarak, göreve gelmeleri halinde adil ve şeffaf yönetim sözü verdi.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, partisinden bir heyetle birlikte “Toparlanıyoruz Hareketi” olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği’ni ziyaret ederek projelerini anlattı, “Toparlanıyoruz Hareketi” gönüllülerinin sorularını yanıtladı.
Hüdaoğlu ziyarette yaptığı konuşmada,geçmiş yönetimlerin aksine adil ve şeffaf olacaklarını, belediye meclisi toplantılarının ilgili mevzuatta da yer aldığı gibi halka açık olacağını ve canlı yayınlanacağını kaydetti.
“Geçmiş başkan ve yönetimin, Sayıştay Başkanlığı’nın bazı belgelere ulaşmasını engellediğini” ileri süren Hüdaoğlu, göreve geldikleri günden itibaren Savcılık ve Sayıştay’a istediği her türlü dosya ve bilgiye ulaşma imkanını sağlayacaklarını belirtti ve mali disiplini sağlama konusunun öncelikleri arasında olduğunu yineledi.
Hüdaoğlu, göreve gelmesi halinde öncelikli olarak idari ve mali disiplinin sağlanacağını yeni hizmet alımları olmayacağını belirterek, “13 aylık gibi kısa bir dönemde LTB’yi komadan normal servise alacağız” dedi.
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, derneğin çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, “Ülkede yalnızca Lefkoşa sokaklarının değil, siyasetin temizlenmesi gerektiğini, TDP olarak temizliğe LTB’den başlama düşüncesinde olduklarını” ifade etti.  TAK

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur